So, buat sendiri adalah best. Nak bubuh inti tara mana pun sendiri punya suka lah kan.
Semalam buat popia daging jer. Slalu popia udang. Tp hubby berpantang seafood, kena bertolak ansur kan. Beli daging kisar cap ramly jer.
Inti popia readu utk di gulung. Takde kaler uols. Nak buh cili kesian anak2 pedas pulak. Daun sup/ketumbar lupa nak beli. Scramble egg pun tak buh. Layan jer lah.
Anak beranak berganding bahu menggulung popia.
Popia daging yg siap di gulung. Besar2 bagak. haha
Goreng separuh, separuh lg simpan utk ini malam. Makan tu pun dh kenyang tak yah makan nasik dah.
5 ulasan:
i pun suka buat sendiri je popia sebab asyik terkena yg tk sedap je tiap kali beli
puas hati kan buat sendiri KV? kalau beli tu asyik kunyah taugeh je huhuhuuu
bestnya... aku suka make popia mil tety buat. popia sedap... sambal dio pun sedap.
wohhh...feveret hubby ni..
tapi skang beli yg instant jer pasal yg tu sama sedap cam buat sendiri..jimat tenaga kekdahnyer hehe
zarin,
ha'a, susah nk jumpa yg sedap.
mrs shaifull,
hehe...sampai lekat taugeh celah gigi.
rina,
wah, best nya.
TTM,
woh, kalo dh jumpa yg sedap baik beli je lah. Jimat tenaga giler. Hahaha
Catat Ulasan