Ahad, 25 April 2010

GANGGUAN YANG TIDAK SEPATUTNYA BILA BERADA DI OFIS

Ofis korang ada?


Ofis aku banyak.


terutamanya:

1. Peminta sedekah
2. Orang gila
3. Jurujual


oke, let's talk about one by one. Hiks

Peminta sedekah.
Macam2 cara. Konon rumah terbakar. Konon sakit tenat. Konon kena cerai. Konon cacat. Konon miskin.
Kalo hari2 datang mau kopak oh.
Dah la siap marah2 orang kalo tak bersedekah.
Bersedekah apa kalo hati tak ikhlas kan?
Nak ikhlas macamana kalo dah terang2 menipu.
So baik bersedekah pada yg betul2 kita nk bagi.
Sebab nya datang sini siap melawa berlipstik bagai. Gagah perkasa. Siap bawak pengiring muda remaja segar bugar. Siap surat tipu. Orang lain pun hidup payah, tapi tak mintak sedekah dari pejabat ke pejabat. Gigih bekerja. Ni duk membebel dah dapat 10 hengget satu pejabat pun sakit. Tak ke saket hati mendengar. Siap sumpah seranah orang mencarut bagai tau. Hangen okeh.


Orang gila
Ha, yang ni mmg meremang bulu roma oke.
Tetiba bukak pintu say hi.
Dah la nampak sangat 'tak betul'
Pastu membebel segala mak nenek tah hapa ke benda.
Seram okeh.
Nak lari pi toilet pun takut.
Haduh.
Macam2 hal


Jurujual
Ha, yg ni oke sikit.
Tapi bila kita tolak baik2 ada pulak yg hangin.
Er, orang tak nak tu sudah la
Bukan semua barang yg kita bawak tu menarik
Takkan la orang nak beli kerana simpati plak kan.



p/s: Ni gara2 aku geram ngan pemintak sedekah satni. Adui. Hangat. Kan dah keluar entri tah pape. Huwaaaaa

10 ulasan:

~Eila @ Along~ berkata...

ek ehh kak kv,
opis tu open door ke?
guard tak jaga?
bahaya camni...

opis eila mmg susah nak masuk..
sebb kena sign surat bagai..amik pas pelawat..huhu

KV berkata...

eila,
opis akak ni kalah pejabat kebajikan agaknya. Huhu

honeylanz berkata...

opis has pakai thumb print. if visitor. tkn tekan intercom. tp recep blh tgk ikut cctv..sales..beggars mmg dia say no n x bukak pintu..

KV berkata...

has,
opis kv ni 'open air', pelanggan banyak urusan. So kdg2 jaga tak terjaga. Dah la kami banyak department. Unit kv duk posisi bawah dan depan sekali. Selalu lah jd mangsa.

sisdee berkata...

weh..senang no dorg masuk ek..leceh tul...

kita klu nk kasi sedekah tak suke paksa2 jdi tak ikhlas :(

fabulous.farah berkata...

buleh plop dio lepas dalam ofis key..xkene skat ko?

marinahunny berkata...

adusss..srh guard halau je..

KAKTINY berkata...

salam KV..

alhamdulillah kat opis ni takdak pulak camtuh..

sebab nk masuk ke opis ni kena melalui 3 peringkat.. so, selamat le kami nih.. org yg first stage tu ler (pengawal) yg kena jawab dulu.. hihihi

atty's berkata...

owh..byk nya gangguan..
kty tade satu pun kt atas..

Lady of Leisure berkata...

kadang2 tensen gak ngan jurujual ni kan..