Isnin, 24 Ogos 2009

LUPA DARATAN

Jumaat minggu lps (sblm dina sakit kaki), anak2 sibuk nak gi pantai. Masa dok kecoh2 tu, sepupu MIL dtg menziarah nenek hubby yg uzur tu. Dia yg cadang kan supaya kami gi pantai Melawi carik remis hitam. Kami pun, bila dgr jer, cari remis, mmg teruja giler. Cepat2 solat asar dn kemas brg apa yg patut. Hehe.


Sampai2 jer, dina ketidoran. Masa tu kan peringkat awal puting less, so dia takmo tido. Bila naik kete baru lena.


Sementara tu, hubby mengushar dulu keadaan pantai.


Nampak tak bot bersidai tepi pantai. Nelayan dh pulang.



Lps dina bangun, aku join hubby ngan danish cari remis. Sungguh teruja. Dah la air takat pinggang dina jer. Ombak pun tak kuat. Mmg best la.


Ni lah rupanya remis hitam tu.


Dapat 2 besen tau!



Mmg xtvt yg menyeronokkan. Anak2 pun hepi terlompat lompat. Cuma kami dok pikir, mebi dina kena sengat ngan tapak sulaiman kut (byk sungguh tau). Sbb tu kaki dia bengkak dan sakit. Tp dia start sakit skt2 pagi ahad. Tatau lah betul ke tidak.


Salam sumbangsih
KV & Co

19 ulasan:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

adus sedapnya rebus gitu je remis ni..cicah air asam.. meletops... tetiba air liur jd byk.. hehehehehe

pB berkata...

masak aper?

KV berkata...

mama maryam,
oh...cicah air asam jek ek?

kak pb,
rebus katok serai jah!

bat berkata...

ermm tak penah gaks makan mende neh kaedahnya hehe.. banyak betullah makanan KV neh...

kirana berkata...

huuishhh seronoknya cari benda tu...banyak lak tu dapat..
remis tu=lala ker?

Bapak berkata...

remis masam manis best gak, makan cam kunyah kuaci..heheh

cendawanintim berkata...

mek, remis itam tu biasanya orang wat masak pe?

Purpleheart berkata...

Hmm tak tau apa rasa.. sedap ke ek?

tapak sulaiman boleh menyengat ke? alahai sian dina..

atty's berkata...

remis tu nak buat masak pe kv..

KAKTINY berkata...

ala la la la la..
rindunya nak makan remis.. dulu masa berumah di tepi pantai, mmg aktiviti wajib carik remis nih..

terliur la plaks.. uhuhuhuhu

Mak Su berkata...

kena sengat obor-obor kot? obor2 pun bisa gaks

J@J@ / Bini The Rock berkata...

sedapnyer KV remis2 itu....

Aku suka klu digoreng kering berlada...perghhhh!! :P

mentua lalu belakng pon tak pasan!...keh3

J@J@ / Bini The Rock berkata...

ye la tu....
obor2 / ampai2....berbisa tu, baik pegi jumpa doc cepat!

KV berkata...

bat,
hehe...makan nya idak lah sedap mana, xtvt mencari tu yg best!

ana,
ntah ler, lbh kurang kut.

bapak,
ahaha..kalo resik lg la boleh kunyah mcm kuaci.

cuni,
masak suka hati, sama mcm lala ke kupang ke apa.

sue,
kv tumis serai jer.
tapak seleman tu, bla google, mmg dia beracun rupanya. Ada toksin.

kakty,
tumis serai jer kak.

kak tiny,
syok kan?

maksu,
rasanya bkn obor2 kut sbb takde obor kt situ. Tp tatau ler.

jaja,
oh, cemana goreng kering berlada tu?

*Miss Geli^ berkata...

kat tempat aku mende alah ni dipanggil TIJAH..

sila lihat sini...menda yang sama kan?
http://cikgeligeli.blogspot.com/2009/06/bersamaku-bukan-bersamamu.html

MaMaMiE berkata...

Meks, tapak sulaiman menyengat ker? Tatau plak aku. Sbb aku salu letak ataih tapak tangan.

Hat remis tu yg xthn tengok, rebus buh serai bbyk, pergghhh...2-3mangkuk pon tak sedaq, pehtu chek kaki bengkak, uric asid byk...ngeh²..

CuTeMiUt78 berkata...

wah... byk tu.. smpi 2 besen.. emmm mungkin juga la kaki dina sakit kerana tu..

MN berkata...

remis ni sedap masak apa ek?

jane_doe3328 berkata...

balik klate bulan lepas pon ade gi bekelah kat Melawi

mmg tgh musim remis! tayah cari, dowang terdampar jek kat pasir