Selasa, 7 Julai 2009

LEMAK DEGIL

4-5 bulan lps kan aku gigih giler diet. Kes nya, aku tak tahan tgk badan aku makin hari makin kembang. Selulit sana sini. Pengakuan berani mati ni. Haha

Pastu tiara bagi aku sajesen apa yg patut aku ambik sbg menyokong diet aku tu kan. Tq tiara. Sunggu bermakna utk akak taw! So, setiap pg aku makan roti serat gandum tu ngan tuna dan salad bulat. Pastu aku boring. Aku ambik telur masak separuh jrg2. Pastu aku boring aku makan cenggitu jer roti tu ngan milo kosong. Tgh hari aku makan tomyam ayam tanpa nasik atau me atau mihun. Mlm plk kekadang aku makan sup sayur. Kekadang aku makan bubur oat anak2. Ikut selera dan tekak boleh telan apa. Aku takleh nak makan epal hijau jer belah mlm sbb mmg pastu aku akan gastrik giler. Seksa woo. So, aku ambik oat la. Ok sket. Haha.

Pastu mmg semangat diet aku giler membara. Gi kenduri ke atau majlis pape mmg aku skip nasik. Rasa benci sungguh tgk nasik. Wahaha. Kemain aku saiko minda suh benci nasik. Kdg2 kalo ari cuti aku makan ikan panggang jek. Pagi cam biasa makan roti. kalo teringin nak minum manis sejuk aku wat milo kosong ais. Masa tu mmg taram bebanyak milo. Siap wat ketul2 milo lg. Gila. Haha. pastu kalo kepingin sgt air gas aku ambik 100 plus jek. Semangat betul. Pastu aku tukar pil dari mercilon kpd Yasmin. Sungguh gigih kedaung. Huhu

Korang tau dak selama tiga bulan aku gigih giler diet tak hengat tu brapa kg aku turun?





Hanya 2kg ma!!!!!!!





Sungguh aku kecewa giler khinzir. Pastu aku nyampah. Sbb aku bukan jer skip mkn, tp tiap2 ptg paksa hubby layan aku main badminton. Sambil masak kt dpr mcm org gile aku lompat skipping. Anak2 pun naik heran. Siap dorang join aku lari2 anak kt dapur. hehe...dapur aku siap boleh main kejar tau! Gigih giler aku usaha, hanya 2kg jer turun. Mmg nk marah ngan diri sendiri. Tak tau mana silap.


Pastu aku pun malas nak diet gile2. Aku makan cam biasa cuma aku ambik nasik suku jer. Kata kecewakan. Terus ambik nasik nkau. Haha. Dlm 2 minggu gitu aku timbang berat aku naik semula 2kg. Sah2 balik asal. Gilo. Haha

Pastu aku rasa bersalah. Sbb nya blk keje belah ptg aku hanya lepak dpn tv jek. Malas nak berenyah kata ore kelate. Pastu hubby membebel sbb dia tgk aku down giler. Haha.

So aku pun beroleh lah keinsafan sikit2. Now, belah pagi aku ambik nasik. Suku. Tgh hari aku tak ambik nasik. Tukar makan benda lain. Malam aku masak sup sayur. Pastu aku siap beli pemanggang yg boleh pakai dapur gas. Tak yah panggang ngan arang. Eh, ingat nak beli microvawe oven tp asyik2 tangguh jek. Kalo ari minggu kluar ngan anak2 mmg takde can lah nak mensurvey. Kena pi taim lunch hour lah gini.

Pastu aku tgk cok tgh gigih diet kan. Pastu dia cadang makan lecithin. Aku pun gatal gi watson cari lecithin. Haha.



aku beli brand biolife jek. Ada lg brand lain tp mahal. Jimat belanja beb. Hiks


Takpe lah walo berat badanku tak turun, aku ttp akan kontrol makan sbb kalo tk kontrol makin hari makin gemuk aku.

Sekian.

Salam sumbangsih
KV & Co

18 ulasan:

chik star berkata...

ubt tuh untuk ape kak ?

Jasfyra berkata...

cayalah kv..
jgn putus semangat okeh

KV berkata...

chik star,
makanan tambahan dn membantu kurus. Katanya. hehe

zura,
selagi boleh. Huhu

Tijah berkata...

hehhehe. samo plak. aku dgn cok pun hantam biolife jugak. aku pun sama cam ko...ntah bila2 la nak kurusnya nih

KV berkata...

jah,
nasib badan kan? Kemain diet gegiler aku ni. Hampeh. Huhu

~Eila @ Along~ berkata...

huh kak..gigih diet..hehe eila ni bila kata nak diet..mula la tekak tu nak makan macam2...hisk..tapi now dah pakai PB..leh makan ape saje pun..tapi tak bykla...sikit je..janji merasa..takyah susah2 diet dah..akak takmo try PB ke?

nasazfrog... berkata...

kak kita serupa la ... la ni sy tengah berdiet ni... tapi saya makan produk... nak tau lebih lanjut ..e-mail saya k.. nasazfrog_wani@yahoo.com

~dARlee zURiS~ berkata...

ek?blh buang lemak2 degil tu ek?
nk beli gak ar kalu camtu
camne nk kurus tanpa perlu diet?
huhuu...rugi oo x mkn time sihat2 nih
;P

Mas berkata...

aku pun sama cuma aku p senaman dan yoga jadi tahap kegemukan tu cuba dikawal kalu tak buat sume tu mesti badan cam dipam. Mungkin ada yang tak kena dengan diet tu...lebihkan banyak air, roti tu ambik roti jagung bukan roti putih.Faktor umo pun mainkan peranan....masuk 30an memang susah sikit nak kurus. Petua nak kurus elakkan makan daging n pisang. Pisang bukan bagi cirit tapi bagi naik badan. Sebiji pisang sama kalori ngan sepinggan nasik.Apa kata malam2 ko try minum lobak merah epal ijau dan 7 bj kurma diblender dan dibubuh gula sikit. Doktor yg ajar minuman ni.....kenyang tau.

Zareda Norman berkata...

KV

sebenarnya tak apa kalau berat tak turun asalkan lemak tu ditransform jadi muscle. Kak zar pun naik pulok dah 2 kg, harus kena semangat kental balik lepas ni..

neezareef berkata...

nk cpt slim pg je slimming hehe

KV berkata...

eila,
akak tak mo try PB akak malas nk memakainya 8 jam ek sehari?. Sbb akak jenis asyik masuk tandas kalo dok dlm ekon. Masalahnya, opis pun ekon, rumah pun ekon. Huhu. Sbb tu malas. Hehe

ina,
nanti akak ym eh. hehe

zuris,
ntah ler zuris oii..akak cuba jek. Haha..best kan kal tak yah diet badan menten kurus.

mas,
mg pisang aku ban dr hidupku. Wakaka. Aku makan roti serat yg plastik kalet hijau tu (gardenia). mmg roti putih tk makan langsung. Bab jus tu, tekak aku payah sikit. Huhu. So, aku rasa ok kut makan sup sayur. Haha

kak zar,
takde transform nyer, gelebeh lengan ku akak!!!

KV berkata...

neeza,
selain mahal, diet nya cenggitu jgk. Mlm langsung takleh mkn selain epal hijau. Huhu

sya berkata...

Laaa masa kak sya baca KV beria diet ingatkan turun banyak ropanya 2 kg jer, kalau kak sya pun mau sawan khinzir dibuatnya. Now kak sya makan apa yg kak sya nak.. kalau rasa ada berat sikit tak makan malam aje.. oklah badan.. naik idak turun pun idak.

Luv like this.... berkata...

salam kenal...sy pon struggle gile bdiet sb nk kawen.amik Jusmate5 p mhal..supp ni bape rega dia?

KV berkata...

kak sya,
mmg kecewa kak! Uwaaaa

Luv,
akak beli yg botol kecik jer. 16 hengget kut. Now ada less 12.90 kalo tak silap.

- tety - berkata...

kv, aritu aku ada bc kt majalah, die suh diet cara yo-yo, kira bln ni diet, bln depan makan mcm biasa, nti lelama perut dah biasa x makan dlm kuantiti yg banyak...

corset terapi premium beautiul berkata...

lemak degil ni memang susah nk hilang..disini saya syorkan anda boleh pakai set corset premium beautful insyaAllah pasti hilang. pakai secara disiplin selama 3 bulan 8jam setiap hari.kerana corset ada sinaran FIR yang dapat membakar lemak degil dalam tubuh badan..info lanjut sila layari web saya ye..tq..