Selasa, 7 Julai 2009

REFLEKSOLOGI

Ptg semalam, aku malas main badminton. So, siram bunga, cabut rumput, kutip sampah. Gitu ler. Haha. Pastu hubby konkrit kan tapak paip air kat laman.

Dan2 tu dpt idea nak wat tapak urut kaki refleksologi. Kemain kan. Macam lah pandai.



Batu ni aku kutip kt laman rumah jek. Ye lah, stok pasir sungai masa wt rumah, wat pagar (now tgh wat garaj) ada sokmo kan. Harus tukang asingkan batu2 besar dr pasir tu. So, aku rembat batu tu jek. Haha. Tak kuasa aku nak gi kutip kt jeram bagai. Karang penunggu batu tu ikut balik (giler misteri nusantara) masak ah nak cari batu mana yg ada penunggu. Haha. Imaginasi.



Pastu korek2 tanah buat tapak okeh.



Pastu wat frame. Kami potong kayu kemasan siling jek. Hubby beli kayu ni dulu nak wat frame netting tokse wi nyamuk masuk kut ventilator bilik ayaq. Ada lbh, pakai jek. Tak yah beli. Jimat.



Pastu lapik lah pape. Kertas ke, plastik ker, supaya dh kering elok nanti senang nak cabut. Ala2 takmo kek melekat dlm loyang lah kaedahnya. Dan tuang konkrit.




Dah penuh konkrit dlm frame/formwork tu susun lah batu ikut suka hati nak wat corak cemana. Ada bahagian yg comot tunggang langgang tu kan, dina yg buat. Huhu


Tgk, siap berkaki ayam. Mmg serabut nak wat keje. Nasib baik anak sendiri.



Kami wat satu jer dulu. Ptg ni wat lg. Oh ye, ptg ni nak gi kutip batu rumah makcik hubby lak. Haha.


Salam sumbangsih
KV & Co

12 ulasan:

~~ciklinn~~ berkata...

wah bagussnyerrr buat sendiri jer ha.. jimat belanja kan....

kalu ke kelantan nanti leh lah linn tumpang jalan2 kat batu2 tu....hehehehe

- tety - berkata...

pasnih leh angkut batu refleks tuh wt masuk lam rumah lak, tgh2 layan tv, leh jalan2 ats batu tuh... heheheh

pB berkata...

sapo hok kreatif lebih nie

nizae kor KV ???

shuzana berkata...

gigih sungguh ye..anak beranak turun padang..hehe

Nanak berkata...

wah, bestnya..sungguh bernas idea ini.

Zuhaini berkata...

mak ai.. buat sendiri! hebat! :)

saya beli yang siap je.. hihi.. :( buang duit sungguh!

aNIe berkata...

KV...akak dah lama cakap kat cik abang nak ke nurseri beli batu tu kat kedai...tapi tak pergi2 lagik pun...

Pandai KV & cik abang membuat tapak tu ye...kreatif...

KV berkata...

ciklinn,
ahaha...jemput2.

tety,
sakan sampai bawakmasuk rumah. hehe

pB,
sama2 gembleng idea dan tenaga. Wakaka.

shu,
bab keje2 cenggini mmg semua sibuk nk turun padang. Haha

nanak,
leh try wat sendiri tau!

zuhaini
takpe beli yg siap pun. Kami ni saje wat aktiviti anak beranak.

kak anie,
mesti gi beli tu.

atty's berkata...

bagus le kv nie ..kreatif sgt2

neezareef berkata...

smgt tul kv wat sndiri lg...bagus2.alang2 ade laman luas tu ape salah wat sndiri kan..

KV berkata...

kak ty,
kebetulan ada bahan, try jer buat. Hehe

neeza,
hehe..tgh semangat membara ni kan.

chik star berkata...

oh wat senirik ye kak
best gk kn.
nnti leh try buat.
hihi
pagi2 jln2 tas btu tuh.
bgos tok kesihtn.