Rabu, 15 April 2009

SABUN KERTAS

Maaf kan kejakunan aku okeh.

Tadi aku sempat gi kedai bundle. Takde benda yg menarik, tapi aku jumpa sabun kertas ni. Sbb seumur hidup aku blom pernah tgk, makanya aku terus membeli. Haha

Rupa kotak sabun




Macam2 warna dan ada 10 ketul dalam tu.




Contoh sabun kertas.



Koyak sikit, lumur air, kertas tu hilang jadik buih sabun.

Owh, aku kagum. Hahaha

Padahal kawan aku cakap ada jual kt kedai cenderahati. Tp aku bukan peminat cenderahati, makanya aku tak masuk lah kedai cenderahati. Makanya tak pernah ku jumpai lah sabun berbentuk cenggini.

Maaf kan daku.;P

22 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

ummi pun tak pernah tengok, kagum sekejap :)

:: HUSNA :: berkata...

tumpang kagum jgk... cm best jer sabun kertas ni...

KV berkata...

ummi dan husa,
ahahaha..ingat kv sorang je tk pernah nengok. Hik hik

oren... berkata...

hahaha..

aku dh besa tengok..tapi tak ingat kat mana..dan tak tau kalo nk carik, kat kedai mana..

my little family berkata...

hahahahaha..gelak kuat2..sbb MA ponn rsnya xpernah gak tgk sabun itew..hahaha..jakun jgk ko ?

Mama-Danish & Sarah berkata...

AKU PUN TAK PERNAH JUMPA. NAK BUAT APA BELI SABUN TU?

jane_doe3328 berkata...

Owh kat kedai cenderahati ada tapi normally dowang buat lam bentuk bunga or kelopak roses camtu and byk yg beli as cenderahati orang kawen.

Tolong jawab eh apsal buat dalam bentuk camtu, senang nak membasuh tangan di tempat awam :) especially sesiapa yg sangat berkira pasal bau2an. Hihihi...

izman berkata...

akupun tak pernah tengok.

MsRahah berkata...

wow bagus ni
mane nak beli kak
kat KL nak carik kat ne?

atie berkata...

memang tak pernah jumpa pun sabun camni...rasa cam tak caya pun ada.

aNIe berkata...

Huh!! Ade ke? Kalau camtu...akak lagi lah jakun...heheheh

i.am.belle berkata...

laislabonita. yg pelik2 je aku dapat jumpa kat blog ko ni kan hakak KV oii. hahaha

takleh bla pakai sabun kertas, aku ni clumsy, mesti jatuh masuk jamban sabun itewwww xD

Mummy Dasy berkata...

x pnah tgk kak ni ah 1st time..cam pelik jap..

shuzana berkata...

hehehe..shu pun tak penah jumpe gak..nak tumpang jadi jakun gak..bleh..

KV berkata...

oren,
wah, ko lbh advance ni!!

MA,
wahahaha...kita sama2 gelak k.

ain,
ntah le sbb apa. Mebi sbb pelik kut aku beli.

jane,
tu la. Kawan aku ckp bentuk bunga2 la apa la, tp aku tak pernah tgk. Dan sesuai utk kegunaan tandas yg ramai pengguna kan?

izman,
now, dh tau kewujudannya kan.

rahah,
akak tatau nk cari kt mana. AKak beli kt kedai bundle jek.

atie,
percaya lahhhhh!!! ahahaha

kak anie,
takpe kak, kita sama2 jakun. Now dah tak jakun kan? Theheh

belle,
at least hang dpt benda baru kat blog hakak, kan? AHahah
akak pun, mebi masuk mangkuk tandas sabun tu nanti. hik hik

dasy,
pelik dan kagum ngan idea dorang

shu,
mebi kt sana nanti shu akan jumpa lg brg pelik2.

- tety - berkata...

aku pun jakun.. x penah tau kewujudan sabun ketas nih...nk try cari gak la... hehe bleh buh dlm beg g memane senang nk guna...

~Eila @ Along~ berkata...

eila pun jakun juga..1st time tgk..beli kat mana ehh..leh la bawa p travel..hehe

Mrs. Hasanif berkata...

aku kagum gak kv.. penah dgr tp x penah tgk lagi...

Ma_sUyinFiqah berkata...

aku tak penah tengok le...cer ko bitau berapa hrganya....

chiffon ungu berkata...

weh, aku beli hok bunga sipe dale mari. Haha

Mysunshine Gift Shop berkata...

ada jual kat metrojaya but dalam bekas kecik bleh bawa travel size coin purse. i suka paper soap nie..kat kedai bundle mana u beli yek?

zar

Purpleheart berkata...

Teruja juga, pun tak pernah tengok dengan mata ini.. mesti besh.. dari kertas terus jadi buih sabun..