Rabu, 15 April 2009

HARI SHOPPING SEDUNIA

Semalam, aku kluar ngan best fren. Gi jalan2, cari makan, buang masa. Hihi. Sungguh seronok sekali xtvt itu.

Slalunya kan, kalo kluar shopping wif hubby ngan anak2, aku susah nak membeli. Tak sampai hati nak biarkan hubby menunggu sambil mengejar anak2 sementara aku survey. Rasa bersalah sungguh.

Lunch hour semalam, aku menyoping dgn hati yg senang. Tambah2 lg ada geng.


Ok, ni baju2 yg sempat aku beli untuk diri sendiri. Rasa nak beli lagi, tapi mengucap byk2. haha


Old navy kelabu.


Essential

Mark n spencer (eja?) purple





Ni lak tudung bawal yg dah jahit tepi. Beli 5 helai jer dulu. Kenkononnya kalo rajin boleh wat sulam smocking. Kalo malas, pakai cenggitu jer. Aku beli 5 jer dulu.
Ni lak, tudung bawal yg blom jahit tepi. Ingat nak upah lah jahit tepi tu, aku jahit lurus pun bengkang bengkok. Hihi. SUngguh tdk berbakat. Beli 4 je dulu. Eh, apsal dlm gambar warna jadik lain ek? Flash kut, kan?
Wajah aku mmg tak sesuai lah pakai tudung awning tu. Ramai org tegur nampak mcm makcik2. Haha. Makanya haruslah aku setia ngan tudung bawal jek. Gituuu


Ni lak, kain pasang. Batik cotton. Aku beli 2 jer dulu. Try kut best boleh beli lagik. Nama lg keje gomen kan, harus ada batik. Lg pun aku dah boring ngan batk sutera yg biasa tu. Nak cari kelainan sikit.

Oke, abih shopping untuk aku. Anak2 lak, harus tak dilupakan. Haha.


Curdoroy (eja?) untuk danish. Cemana aku lupa nak beli shirt utk dia tatau. Takpe, nanti belikan semula. Beli satu jer dulu sbb danish mmg tak gemar sluaq pjg. Panas dan rimas. Tp bila dah besar ni, kena gak ajar dia pakai sluar pjg.

Untuk minah bam2 tu aku beli dress next ni untuk dia. Beli kaler biru sbb koleksi dia overall warna pink. Haha


Dan jugak baby gap ni sepasang buat main kat laman. Dia kan lasak.

Balik dgn perasaan yg sungguh happy. Shopping adalah terapi yg paling best. Bagi aku la. Org lain aku taktawu. Hihi

27 ulasan:

~Eila @ Along~ berkata...

yee..betull..bila shopping wqlaupun dapat beli 1 baju..sungguh best je rase...hehe..eila setuju..

mammamia berkata...

salam....bes nyer shopping banyak2....baju gap yang last skali tuh beli katner? comeinyerrrr!!!

Mrs. Hasanif berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mrs. Hasanif berkata...

terapi..terapi.. huhu...tetiba rasa nak sopping gak... keh keh keh..kt sini ada w/h sale poney... harap2 ada pakaian yg beshhhh

:: HUSNA :: berkata...

wah kak shopping sakan nmpk.. syoknyer....

Zareda Norman berkata...

KV

Besnyer terapi mental tu... kak zar dah lama tak sopping sengsorang.. SOGO pun dah lama tak jenguk ni...

KV berkata...

eila,
haha..ada geng!

mamamia,
baby gap tu beli kat rejek shop.

mrs.hasanif,
jauh nya..kalu dak boleh join.

husna,
sekali sekala

kak zar,
wajib pergi tu. Hihi

kirana berkata...

amboiiii declare hari shoping srg2..mana aci

sy pon rasa selesa membeli tanpa suami dan anak hehe..lebih fokus gitu nk memilih

are berkata...

setuju2...shopping sgt best dan jugak dpt hilangkan strees..hahahaha!!!!

batik tu mahal kerr..dh 5 thn ku xbeli kain psg @ batik..

rina berkata...

aku suka tgk kaler tudung2 bawal itu especially yang tak jahit tepi tu lg. giler cun kaler dia... gaun dina tu pn cun... agak2 ada size damia x... hahaha.

my little family berkata...

peh..sakan KV borong..berapa latus abis rs2nya tu? kekeke

- tety - berkata...

perghhh... MANTOP!!!!! syok nye buleh soping.... sume cuns!!! jeles okeh..... huhuhu

Sastri berkata...

waaaa... bestnya dapat bersoping sakan... sas dah lama tak soping baju... huhuhu...

cendawanintim berkata...

perghhhhhhhhh..sopinggggggg, jangan tak sopingggggg!!

KV berkata...

ana,
tkape, nanti ana declare lak bila hari shopping mu itew.

are,
takde lah mahal. Rege biasa2 jer.

rina,
lunch hour nanti pi terjah carik saiz damia.

MA,
hihi..bab fulus tu, pejam mata.

tety,
MANTOPPP!!!

sas,
ajak blacky temankan. Hihi

KV berkata...

cuni,
layannnn

NONIE AZIZ berkata...

todiaaaa...terapi...terapi...

Mrs LVoe berkata...

agree. mmg theraphy bile dlanda kbosanan or tensen. rasa puas abiskn duit hehehe

Mama-Danish & Sarah berkata...

kv, ni bukan takat shopping ni, siap ngan moping dah... habis ko balun semua erk. Berapa ribu terbang weh? Aku suka dress biru tu... berapa rega? Tolong belikan untuk maisarah satu leh? Aku bank in duit. hahaha.... dah berjangkit kat aku plak dahhhhh.

Ma_sUyinFiqah berkata...

mak pakai unipom...tapi ari kamis kena pakai batik...tak suker...tak suker. Aku kalu soping pun beli baju murah jer....so kalu kita beli baju anak kat rijek shop pun tak ralat kalu dia pakai kejap jer. Bayangkan kalo beli kat Guess pastu pakai kejap jer...tak ke sakit ati dibuatnya.

KV berkata...

nonie,
tudiah!!! Ahahhaa

sha,
mmg sungguh release tension, kan?

ain,
mu gi beli kat sinun la! Senang nak pilih. Ahahaha..kedekut tenaga lak aku.

mas,
aku tak kisah, janji murah. Rejek shop pun, rejek shop lah! Haha

CuTeMiUt78 berkata...

yup..betul tu KV.. shopping adalah terapi gak kan.. cantik la baju dina tu..

cokolat berkata...

wahh... sakan!!!
sesekali.. feel lain kan?

yuyee cap limau berkata...

kak coten batik tu lawala..msti mhl kan??kak bli kt ne?nk carila cz nnti kn pakai

~~ciklinn~~ berkata...

wah sonoknyer shooping..linn pun kalu dpt shoping aman jer rasa pale nie

MsRahah berkata...

kak
batik cotton tu bli kat ne
lawa lah
and tudung tu~
jln TAR ke?!?

nak tudung simple tu gak
nak mula jahit sulam~ eheh

KLMari berkata...

Setuju !!! Sangat setuju...Ladies kat dept KLM panggil terapi minda...khekehek..Syok gitu !!! Tu yang seminggu sampai 3, 4 kali ulang alik ke Sogo tuh...kehehek...