Rabu, 11 Mac 2009

MELONGKANG

Aku pun tak tau lah ngapa aku ni sungguh takde bakat dalam boling. Huhu. Kesian aku tau.

Semalam aku n geng (wah geng bas sekolah tu) gi training boling. Patutnya gi training kat sri mutiara sbb lawan nanti kt situ. Tp gak, tah pape gelap gelita lak boling center dia. Ingat kan tak meniaga. Rupanya ada eletrik shock. Tah pukul berapa baru nak baik.

Makanya kami berpindah gi training kt kb mall dulu. Tgk hari ni lah cemana. Boleh ke tidak training kt sri mutiara. Kalo tak dpt gak mmg kena gi kb mall plk lah.

Kawan aku tgh memboling. Hik hik


Aku rela pakai kasut beli kat bundle dr sewa kasut dorang. Geli geli ah. Kasut aku brand puma harga 5 ringgit. Ok lah kan?


Game pertama main aku score dlm 110 gitu lah lbh kurang. Tak ingat. Game kedua menurun giler. Dalam 70 jer markah aku. Kesnya, aku tak larat nak angkat bola. Aku boleh main bola no 9 jer walo pun aku gemuk gedempol nampak mcm gagah perkasa kan. Lbh pada tu tak larat aku. Tp masuk game kedua bola no 9 tu pun aku dh tak larat. Bola no 8 tu risau aku kut2 lekat tgn kt situ. Ahahah. Boleh bikin sejarah wei!!!

So mlm tadi sungguh sakit lengan aku. Dan susah aku nak tido. Uhuhuu..sungguh tak best!!

18 ulasan:

pB berkata...

kak pB pun lamo doh tok memboling nie

hok paling tok suko , lepah main tu , nok akak tangae pun tok leh ...

itu tok masuk sakit poho lagi tu ...

bat berkata...

keh keh keh kaedahnya maks pun juara longkang sajork..

KV berkata...

kak pb,
poho tok sakit sbb mmg kv takdok stail pun. Kalu wat stail hanyunan sikit wajib masuk longkang. Last2 wat mcm budak2 jer, gi depan lane, baling je bola tu. Sudah.

bat,
wah, kita geng bas sekolah ke noks???

~~ciklinn~~ berkata...

oklah tu..pandai gak main boling...linn langsung tak pernah main...selalu gi teman hubby jerk...

hahhaha linn rasa tak konpiden langsung nak membaling bola tu...

Zareda Norman berkata...

KV

kak zar pun lama tak memboling.. sungguh rindu hokay!...

kak zar selelau main bola no 10.. sekarang ni tak tahulah larat ke tak nak angkat

Mummy Dasy berkata...

dah lama tak main klu main pasni harus ke longkang jugak

sally berkata...

salam singgah KV,

main boling memang best..
Lepas main yg tak best..tangan sakit!

hehehe..saya main bola no. 7 je..yg lain tak berani angkat..

atty's berkata...

malam tadi ade tgk org men bowling..

Mak Su berkata...

bola masuk longkang memang kehebatan maksu ler :)

Purpleheart berkata...

Dah lama tak main bowling sebab dulu main bowling dengan bekas. Rasa-rasanya dulu amik bola no 7 ke 6, kalu 9 tu kira handal la..

Jasfyra berkata...

practice make perfect..hehe

Ummibatrisya berkata...

ummi memang tangan bangku

bab longkang-longkang ini mesti punyalah :)

KV berkata...

ciklin,
harus cuba tu. Nanti ketagih tau. Hik hik

kak zar,
kv tak larat no.10 tu. Berat sungguh.

dasy,
masuk geng! Yay!!

sally,
wah, no.7 jer??? Kecik nya jari!!

atty,
kat mana?

maksu,
boleh saing sekali. Ahaha

sue,
kv tak muat jari ler. Kalo tak, aku pakai no.6. Ahahaha

zura,
bajet takde beb. Ciput. Takleh nak praktis sgt.

ummi,
hehehe..ingat kan kv jek.

Ma_sUyinFiqah berkata...

okeh lah tu....aku pestaim cuba boling pat taun lepas..asyik melongkang jer pastu aku pun tarik diri seblom dibenam ke dalam longkang.

HappyIrfa berkata...

dah berzaman aku x main boling.huhu

cokolat berkata...

kak.. kitakan kalo main boling, bola kita ke belakang!!!
hahaha... baper kali jadi mcm tu...
yeop suka gelakkan sampai hentak2 kaki kang bowling alley tu tau!!!!

KV berkata...

mas,
mu harus cuba sokmo baru perasaan malu melongkang tu ilang. Ahahaha

irfa,
yer2. Tq

cok,
wakakakaka...marin kami gelak sampai kluaq ayaq mata kt sorang budak yg bola nya asyik ke belakang. Hang tak larat ke apa cok?

Aku Bukan Bidadari berkata...

tiara pernah dpt award..ratu longkang