Khamis, 12 Mac 2009

SUNGAI KELANTAN

Cuti maulud tu ari aku dok lepak kt rumah tgk tibi sampai nak muntah. Mmg kalo ari cuti aku takde aktiviti belah pagi sampai ke tgh hari. Panas banget. Nak terbakar aku rasa. So, baik aku berkurung dlm rumah jek.

Ptg tu keluar pi tesco nak beli brg dapur. Punya lah jem jalan nak masuk tesco. Naik heran aku. Rupanya ada gegar thr. Patut arrr.

Nasib baik dlm tesco tk ramai lak org. Best jer nak menyopping.

Sudah kat tesco tu hubby ajak lepak tepi sungai. Tesco kota bharu kan tepi sungai kelate. Anak2 pun excited ler. Aku mengikut ajer.









Tgk org memukat, org mancing, tgk speed bot. Last2 tgk helikopter. Tup2 hubby dpt idea bawak anak pi tgk kapal terbang. Danish terus melompat ke happy an.

nanti sambung...

16 ulasan:

pB berkata...

salam ....

punyolar lawa kaler sunga tu ...
supo teh tarik ...
he he he

~dARlee zURiS~ berkata...

cam bersih je sungai tu
cuba sungai kinta kat sini
siap bau2 lagi
huhuuu...

HappyIrfa berkata...

salam kv..
siyes kagum ngan ko sbb rajin bawak anak2 jalan.kami ni kena tunggu cuti sama baru buleh bawak anak2 jalan2.eh,ko x nak jumpa aku ke sabtu ni?aku nak balik kg.tp jumpa kat epot jelah..hehe

KV berkata...

pb,
wahahaha..meme warna tu jah sokmo. Kalu musim banjir lagi pekat.

zuris,
mana tak kotor. Kotor jugak. Tp dah jadi ok sket sejak ada projek pembangunan.

irfa,
ko landing kul brapa? Senang aku nak set time kalu dpt gi. Hihi

Ummibatrisya berkata...

sungai ini kita boleh nampak dari hotel riverview kan? :)

KV berkata...

ummi,
ya tepat sekali. Ahahaha

Ma_sUyinFiqah berkata...

aritu ko kata dah gemuk kan? Aku tengok ko kurus jer..aku kot yang gemuk.

Zareda Norman berkata...

nasib baik kali ni tak de gambar makan makan.. hehehehe

cokolat berkata...

tesco kb tepi sungai?
hevennyerrrrr...

sya berkata...

KV dok tenguk sungai Kelantan kak sya lak masa cuti aritu pi tenguk Selat Melaka kat pantai tjg puteri

KV berkata...

mas,
ko tertipu ngan gambar fotogenik kut. Ahaha

kak zar,
hik hik..kali ni takde makan2.

cok,
yer!!! dan pemandangannya sungguh indah sekali.

sya,
wah best gak tu. Kt tak pernah sampai tanjung puteri.;(

Aku Bukan Bidadari berkata...

best betul akak ni jalan jer...
err ms tgk tivi tu termuntah tak??

izman berkata...

akupun rindu tengok sungai kelate. dah beberapa tahun tak pegi ni.

rajin jugak hubby ko bawa anak2 gi jalan2.

~~ciklinn~~ berkata...

lepak2 ditepian sungai yer....

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. teruja sgt ler danish tgk kapal terbang ya kv

KV berkata...

tiara,
ahahaha..hampir nak muntah. Tapi dina yg muntah sbb makan jelly.

izman,
hubby aku mmg kaki jalan. Tp wajib destinasi dekat2 jer. Huhu.

ciklinn,
sekali sekala buang tabiat. Hik hik

cute,
sampai ke hari ni dok ajak gi lagi. Excited banget.