Khamis, 26 Februari 2009

PAGI YANG kalut

Byk benda yg menyokong kelam kabut aku ari ni.

First, alam henfon bunyi tp aku masih blom bangun. Dlm kaba ngan tok kaba jer aku off kan alarm tu. Hubby kejut kan dah hampir jam 7. Gilo!! Kelam kabut aku bangun. Nasib baik bendera merah. Terus siap dan kejutkan danish.

Aku kalo lewat pi keje ok lg. Aku risau danish lewat ke skolah jer. Danish tido ngan mek (MIL) tp aku yg kejutkan dia pagi2. Tah pape, memangis sakit perut lak anak aku. Dia ni drama skt. Adeh...tekanan guwe. Abah dia lak bukan main lama berkurung dlm 'ofis'. Tak ingat dh lewat gamaknya mamat tu. Tekanan lg.

Pujuk punya pujuk aku mandikan dia sambil meraung. Hmm..lantak lah. Dina lak dh bangun sibuk nak menyusu. Seb baik minah tu mood ok pagi ni. Siap kan danish cepat2. Drama dia pun tamat di situ. Lega aku. Hubby pun tolong wat susu dina. Tp dina lak nak beriba ngan aku time nyusu. Layann.

Tgk jam dh hampir 7.30. Adeh. Tekanan guwe. Suh danish cepat2 pakai stokin kasut. Mamat tu punya lah lembut penuh sopan santun bertatasusila bab pakai kasut. Sambil dia pakai stokin aku suap kan pulut ke mulut dia. Lesai. Naik kete cepat2 hantar pi skolah.

Seb baik rakan2 dia blom beratur nak gi padang. Lega aku. Boleh tarik nafas pjg2 dah. Aku mmg. Kalo blom selesai hal danish mmg aku rasa semput jer. So boleh gi kerja ngan aman.

Pagi ni jalan ok je. Biasa ah kampung, takde jem bagai. Tapiiiiii. Hah, yg ni geram banget! Kereta sewa (teksi) atau prebet sapu atau back hoe. Punya lah sedap hati dorang jer nak pakai jalanraya tu tak pikir pasal org lain.

Pagi ni satu kete sewa (teksi) yg bawak 25km/jam. Hah kau! Bersusun susun kete blkg dia tak leh nak motong. Punya lah sakit jiwa kami. Dok membebel (sumpah seranah kaw2 kasi ilang tension). Ada plk watak sampingan yg suka hati celah bedah. Macam lah org lain nak makan angin je kt atas jalan tu. Dia sorang jer nak cepat. Aku ni takmo punch card ke?? Eii!!! Sakit jiwa kemain.

So korang, kalo bawak kete kt kelate ni hati2 sikit yer. Sbbnya mentaliti gedebe tu byk lg merasuk jiwa org sini. Korang kena hati2 ngan kete buruk kt tepi jalan tu sbb dorang akan tunggu korang dekat baru dorang cepat2 keluar. Kalo korang nak mrasa french kiss, boleh ler. Byk lg bab lain, kendian lah aku citer.

Ok lah, tu je cerita kalut dan bengang aku. Cau cin cau. Ai ada meeting jap.

16 ulasan:

Jasfyra berkata...

huh...kalo dah kalut, agak tensi kan..kv, aku penah merasa ngekor kereta lembap kt kelantan ngan ganu..rasa nk hempok2 kepala driver itu..muakakakaka..dah ar jalan selorong dan kecit masa tuh.nak potong xleh,keta sebelah banyak.so layan the kelembapan itew..kang kot2 eksiden ngan keta buruk depan tu, aku xpasti dia ada cover insuran ke tak..mihahahaha

Mummy Dasy berkata...

mmg ah KV klu ada keta yg memandu 25km/h memenatkan kite nak duk montot ngikut jek...

Ummibatrisya berkata...

kalau kat sini, warga emas le yang bawa kereta 1okm sejam

baik berlari, lagi cepat dari naik kereta

kalau nak cepat ummi memang geram, kalau ummi pun dalam mood malas, ummi layan le bawa kereta 10 km sejam

masa ummi pergi kelantan hari tu, ummi rasa susah jugak nak drive kat sana, sebab satu mungkin ummi tak tahu jalan, dua, susah nak cari parking, area mydin tu, dan kereta kat sana pun laju-laju jugak ye :)

kakpiah berkata...

weh.. sama ngan kes aku hari nih.. aku pon lewat bangon.. peh tu masa drive.. DUA kali aku terpaksa thn sabar dgn keta2 chap 'P' yg terhegeh2 nak mampos..

yg first..sampai kat lane yg memotong pon dia eksyen nk dok kt lane laju lagik..

sebijik lagik pulak asek dok bg org masok dpn dia.. jarak dia ngan keta depan dia.. buleh masok satu lori kontena... hisshh... nk jer aku sondol..
hadeh la..

ibuVouge berkata...

sbb tu hubby cakap, lebih mudah bawa kereta di KL dari kelantan..

tapi iv menyelinap je..MIL dok tepi pot pet pot pet ehehe

bat berkata...

KV pepagi biasalah giteww.. maks pun with anak2 ribena pun giteww.. memacam ragam..

Nik Ha berkata...

Hakimi pun kdg2 cegitu gak. Tekanan kan..Bab kete sewa tu amaaatlah seksa. kalau time jln2blk kelate tu,mmg dlm hati duk marah je..he..he..pdhal hubby yg bwk, dia cool je tp akak yg naik angin. bersiar2 sungguh bwk kete, mmg tak kesah langsung org kat blkg nih. Pns! Pns!

Aku Bukan Bidadari berkata...

mmg tension bila dh smpai opis lewat, tiara kalo lewat mc / cuti terus.. malas nk tension ngan jem yg mcm gila

Zareda Norman berkata...

KV

kat KL ni ni macam macam jenis driver bleh jumpa pepagi..

yang bawak makan angin, yg bawak cam kereta mayat, yg bawak cam pelesit, yang suka duduk tengah, yang suka cakap kat HP masa drive..

pagi pagi kalau tak nak menyumpah, kena berzikir berbanyak

cokolat berkata...

yer.. akupun slalu kena bila pagi2. anak aku buat hal... macam2 dia nak ok bila time pagi... dah hantar dia ke skolah mmg rasa lega sangat walaupun aku tau yang aku kompem lambat hari tu!

saya berkata...

wahhh..ini betol punya kalut nih...steady kv steady... pi mkn nasi dagang dulu. hehehhe...

cendawanintim berkata...

aku kan perhan eksiden kat KB last year...bahyer la orang kelate ni..

MasNurin berkata...

huhuhu kv nasib baik ko bukan kat perlis..kalu esok aku dapat lesen bawak keta cam kura2 mesti ko kutuk aku rapat. Tapi kalu macam tu aku akan kuar subuh sapi'e lagi.

KV berkata...

zura,
better ko hati2 kalo mai sini k. Hik hik

mummyDasy,
letih otak. Dah la kita kete manual. Huhu

ummi,
org sini bawak kete semberono. Baik hati2,k.

piah,
mmg kalo aku bawak backhoe, aku dah sondol semuanya. Geram aku.

IV,
hihi...naseb IV la kena balik gak kelate ni.

bat,
kalo bangun awal takde lah tension sgt. Ni kalut haru biru je. Hahaha

kak nik,
panas!panas!panas!

tiara,
kalo tadek pape leh gak cuti. Tp kalo ada meeting or appoinment harus gak berdesup dtg keje.

kak zar,
oh ya, lupa nak berzikir. Bagi lembut hati kan.

cok,
aku risau anak aku meragam kt skolah plk kalo lewat. Dia tu kurang yakin dan malu sket. So, sbg mak dia aku lah yg over tension. Hihi

saya,
akak diet dik. Takleh mkn nasik dagang. Hihi

cuni,
mmg kena hati2 kalo dtg sini tau.

Mas,
aku un bawak slow. 60-80km/jam jer. Tp kalo dh sampai 25km.jam mmg teruk sgt lah. Tersengguk sengguk kete aku. Masalahnya kete dia tu tak sengguk2 lak. Heran aku.

Mak Su berkata...

wokeh.. kv, gi meeting :)

SUZIE APAI berkata...

hehheheee...nok wak guana! dlm sebulan ader la satu ari yg kalut...nk tgk ke dok, tamboh bby sorg lagi la...hahahha