Isnin, 23 Februari 2009

AKHIRNYA

Hik hik.

Hari ni dlm sejarah tau. Sbb tu kena tulis. Mudah nak rujuk besok hari. Hiks

Thn 2008 lps kan aku berazam nak bukak akaun tabung haji kan. Sbb kes malu. Anak2 ada akaun, mak bapak non ado katanya. Huhu. Tp terpospon ke tahun ni. Punya lah lama dok tangguh. Bukannya byk mana sgt nak simpan pun.

Ni buktinya. Wah. Kiranya hari ni dlm sejarah lah tau.


Aku bukak akaun tabung haji ni sbb nak simpan duit hasil jualan brg kemas arwah mak aku. Harta pusaka katanya. Tp dh berdebu aku dok simpan dlm gobok tak bukak2 akaun. Kesnya aku tunggu dan kautimkan dgn duit lain. Yg dah ada ni akak aku sorang tu yg byr. Sbb dia pakai gelang arwah mak. So dia bayar dulu. Malas nak tunggu org lain. Yg lelain blom jual. Entah bila nak setel tak tau lah. Harap cepat lesai wahai adik beradik ku. Chehehe.

Pada aku dok melahau tahpape ngan duit tu kan, laki aku nasihatkan aku bukak akaun tabung haji. Lbh suci murni gitew katanya. Wah, tak sangka bernas jugak idea suami ku. Oh, i lap u.

Tapikan, tetap nak cerita ni. Ada cerita malu lah sket td kan masa bukak akaun.

Aku ingat nak buh nama anak2 aku sbg penama. Tp lupa no ic dorang lak. So buh nama hubby lah. Senang citer. Siap aku warning lg laki aku biar amanah. Gelak besor dia. Ye lah, bila dpt duit tu kt dia nanti mana lah tau dia joli katak kan. Kesian anak2 aku kan. Hihi. Punya lah sengal bini dia.

So, dah dia penama, tp dia sendirik blom ada akaun. Mrasa kena tanya sedas ngan kerani kaunter. Hiks. Malu seh.

Dan2 tu mamat tu suh hubby aku bukak akaun. Katanya 10 hengget pun dh boleh bukak. Hahaha. Gelak besar aku. Tp hubby takmo. Lain kali katanya. Padahal nak cover malu.

So, tahun ni apapahal, aku kena paksa hubby aku pi bukak akaun tabung haji. Mrasa ada entry gak nanti. Hihi

7 ulasan:

Mummy Dasy berkata...

Me pun dr last year berangan nak wwat asik tertangguh2 jek benda lain xlak tertangguh2 camni...

CuTeMiUt78 berkata...

sama la kita pun masih tertangguh lagi nak bukak kan utk mirul

MasNurin berkata...

Aku dah ada akaun tabung hj tu sejak umo 13thn lagi tapi isi didalamnya tak ler bertambah2 sangat. Nurin dan Cik W pun dah ada sejak tahun lepas. Hehehe duit raya dia semua boh dalam tu, pastu ada dapat tabung jadi kami akan simpankan duit dalam tabung tu.

Zareda Norman berkata...

KV

lepas ni buat potongan gaji. RM50 pun tak pe.. sikit sikit lama lama jadi bukit..

KV berkata...

mummy dasy,
buh dlm wish list lah. Ahahahaha

cute,
ni pun sorang. Kena buh dlm wish list jgk. ekeke

mas,
wah, ko advance yer!!

kak zar,
malas lak nak wat potongan gaji. Nak suh slip gaji 'bersih' kan. Takpe, nanti kv gi bank in kan tetiap bulan.

Ungku Nor berkata...

akak plan bila dah start keje sok, nak buat potongan gaji tetiap bulan masuk tabung haji..hehehe

cokolat berkata...

aku belum bukak lagi kak..
tahniah!!!