Isnin, 23 Februari 2009

BELASAH JER

Aku tatau nak buh tajuk apa. Belasah jer lah. Hiks

Ari sabtu tu lps lunch aku ngantuk giler. Dina lak takmo tido ptg. Tekanan aku tau. Tersengguk sengguk mcm burung belatuk. Kesian aku tau.

Last2 pkl 4 minah tu br tido. AKu lak bila anak tido mata takmo pejam lak. Dok terkebil kebil tah pape.

Tak sampai sejam minah tu tido dia bangkit. Meraung sakan lak tu. Huh..tekanan lg. Last2 mandikan dia sambil meraung tu. Macam budak kena dera okeh. Sakan anak dara aku.

Kami pun gi tesco beli brg dapur skt. Pastu tatau nak dinner apa. Mati kutu katanya. Pastu layan anak naik lori la, kapal terbang la. Mcm2. Tapi tak buh token. Ahahaa. Punya lah kedekut taik idung masin mak bapak budak2 ni. Mak bapak sapa lah tu?

Tetiba, aku terpandang sorang mamat yg mcm aku kenal. Nak konfemkan, aku gigih pi tanya hubby. Mmg sah, mamat tu kami kenal.

Alkisahnya, mamat tu bekas laki kawan aku. Dulu aku pernah citer. Dorang bercerai sbb laki dia kena tangkap basah. So, mamat tu dh kawin ngan minah tu. Minah tu dulu pun dh janda anak sorang. Satu kerjaan lak aku laki bini dok mengintai di celah2 lori keteapi bagai tu nak tgk anak bini dia. Dorang tgh makan kat food court situ. Ahahah. Gilo ke apa. Cerita sensasi kan. Harus aku kepochi lebey!!

Aku benornya menanti mamat tu pandang aku. Aku benar2 nak tegur dia bertanya khabar. Nak terjah macam tu segan lak ngan anak bini mertua dia. Kan. Nanti gaduh lak dorang laki bini sbb aku gi tegur kan. Mana lah tau. Kan.

Mamat tu dulu mmg kiranya rapat jgk lah ngan aku. Ye lah, dah suami kawan baik aku kan. Dah jd cenggitu, agaknya dia segan lah kut. Sebab nya, apabila terserempak dia cecepat lari dan pura2 tak nampak aku. Huhu. Takpe lah. Cuma aku harap suatu hari nanti aku boleh bertegur sapa ngan dia. Tak yah lah nak putuskan silaturahim kan. Dah tersurat dia ngan kawan aku takde jodoh. Nak wat cemana.

Ok stop citer tu.

Anak2 aku sakan dok main kete lori tu. Aku lak boring nunggu kt situ. So, ajak hubby gi kb mall sbb aku nak usha henbeg ngan wedges. Ye lah, dah kertu ni takde dah feel nak high heel bagai. Pakai weges lg senang. Selesa. Kaki aku pun tak sakit. Hehe

Tp awat la kt kota bharu ni takdak weges yg gojes. Yg cun melecun. Kecewa aku tau. Masuk tgk clarks pun tah pape design dia. Buruk betul. Dah lah mahal. Tp kalo lawa boleh dipikir pikir kan. Ni, tgk pun sedih. Masuk dr cardin, semua rendah2 mcm selipar jamban lak. Tak gojes langsung.

Pastu aku gi masuk pacific. Usha guess. Tp kt kota bharu ada henbeg jer. Kasut bagai takdak. Berkenan ngan henbeg guess kaler hitam. Less 40%. Tp shiny sgt lak. Hubby lak tak berkenan. Katanya mcm yg jual kt pasar malam. Huhu. Tak jd aku nak berangan angan. Tgk weges sembonia lak. Huduh. Jumpa kt crocodile lak. Ok lah. Not bad. Harga pun murah banget. Tp laki mek nak terkencis lak. Adoii. Tekanan tau. Tak menyokong langsung.

Last2 layan anak2 naik menatang2 ni pulak. Anak2 aku ni tak sah kalu tak manjat benda ni semua. Sekali lg naik without token. Ahahaha. Janji naik kan. Walopun tak bergerak.







Nampak gaya nya, aku kena pujuk rayu suami kaw2 sket ni. Lenkali nak gi beli weges tu lah. Sian aku takdak kasut kerja tau!!!

11 ulasan:

Aku Bukan Bidadari berkata...

ekeke..bestnya naik keta bayar tuh, kat kelantan baper eh sekali main, kat kl ni 2 hinggit tau mahal gila!

KV berkata...

tiara,
kt sini ada yg 50 sen. Tp kalo kt mall ada yg singgit. Ada yg 2 ringgit. Ikut dan.

Mummy Dasy berkata...

nasib baik Daneen takut naik bendealah ni...

Ummibatrisya berkata...

tak ada kasut ke atau nak tambah collection kasut, pujuk jangan tak pujuk :)

ummi pun dah tak berkenan dengan high heel lagi dah :)

kat sini naik kereta mainan tu ada yang RM2 atau RM1. kena tengok shopping complex mana yang kita pergi :)

KV berkata...

mummy dasy,
hah, bagus nya daneen. Kalo dina, mmg meroyan sakan lah.

ummi,
hiks...wdges kv dah lusuh dah. Dok pakai yg ni je skrg ni. Tu yg sibuk nak beli extra. Hihi

bat berkata...

itulah rasa cam tak caya KV tadak kasut weii...

takpa tambah sajork deh koleksi atu..

Mak Su berkata...

maksu pun gitu gaks, nak naik atas kereta tu boleh, duit siling tak dak... ahaks

cendawanintim berkata...

nok, aku rasa ari khamis malam jumaat nanti masa terbaik tuk pujuk asben ko beli wedges!

Sastri berkata...

haaa... sas ada beli satu wedge sembonia nih... keskeskes... cuma tak pakai lagi... takleh pakai selalu kot sebab tinggi gak la... nanti sakit belakang... :p

KV berkata...

mak hayas,
kasut byk, tp wedges ada satu jer. Sian meks tau!

maksu,
naik gitu jer lah kan. Syiling takdok. Hihi

cuni,
bernas idea mung noks.

sas,
sembonia kat sana best2 tak? Sini punya huduh2 la. Semua tgk tak berkenan yg weges nya.

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh.. cian anak2 tu.. naik tak bergerak.. tapi bagus gak kan KV klu bergerak karang.. tak puas2 la asyik duk nak naik je