Selasa, 7 Oktober 2008

Raya episod 8 - Kenduri doa selamat.

Akhirnya, sampai gak hari kenduri.

Ramai yg komplen, napa kv pilih hari minggu dan di musim perayaan.

Alasannya, musim raya semua org masih lg kt kampung, org yg dah keje pun (bkn perantau) boleh dtg. Masalah plg besar ialah jem sana sini. Huhu

Maaf sekiranya jemputan kv menyusahkan tetamu. Kv tau ramai yg gigih mengharungi jem, sampai gak ke rumah kv.

Maaf atas segala kekurangan pada hari tu. Dan mungkin layanan kv kurang sket. Ramai jemputan kan, semua nya nak kena layan. Harap nya jemputan memahami. Segala kekurangan tu atas kesilapan kv n co. Bukan nya org lain.

Kalo makan tak sedap ke, atau lambat tambah ke, harap maaf yer. Hihi

Walo macamana kelam kabut pun, suasana tetap meriah. Ramai jemputan yg hadir. Penatnya, belakang kira.

Kak PB n family, Fizzy n fren sampai masa kv takde kat rumah. Harap maaf.

Kv gi ambik kuih akok ni ha!!

Hubby tgh tgk dak Imi menuang akok dlm acuan. Kena tunggu dlm 15 minit gitu baru dapat sepenuhnya akok 400 biji tu.

Kebetulan anak2 buah kv lalu jalan tu, so kv tumpang dorang terus blk rumah. Kak PB call ckp dah duk bawah khemah. Aduyai.

Kv masih lg selekeh. Belum bersiap pun. Harap kak PB dan Fizzy tak ambik hati walo pun makan masa menunggu jugak lah untuk makan nasik gulai kawah tu. Harap maaf yer. Kenyang ke makannya?



Kak PB n family jugak Fizzy n fren sedang menjamu selera. Akak, jgn lupa emel gambar kt kv tau!


Pastu kak bie sampai. Sian salsabila mengantuk. Harap kak bie selesa kt rumah kv hari tu. Sian baby kepanasan.

Salsabila. Asyik senyum je tau!

Lps tu nono dtg. Sampai gak nono kt rumah akak. Tak sesat kan? Nanti nono dtg lg tau! Jgn serik okeh.

Mas ngn suami pun dtg gak. Lawa lah mas hari tu. Hati2, karang ada org lain tackle lak. Wakaka.


Pas tu ramai gak ex utm yg dtg. Alhamdulillah, sekian lama tak jumpa. Sampai beranak pinak. Akhirnya ada pertemuan. Syok sakan. Tp terkilan jugak la sbb tak leh nak borak pjg. Gambar pun tak byk kv snap. Nanti kv mintak dorang emel kan gambar2.











Suasana kenduri hari tu. Masa ni dah ptg. Dah lengang pun. Baru sempat snap gambar. Tu pun pakai henfon jek.



Dina plk dok rumah pengasuh. Dah ptg baru balik. Seronok kemain dia tgk org ramai. Tp main lori tak ble blah. Tgk tu!!
Main lori pakai baju kurung uols! Wahaha.


So, kesempatan ni, kv n co nak mintak maaf atas segala kekurangan, sama ada dari segi layanan, makanan, suasana dan sebagainya.

Jgn serik dtg rumah kv lg tau!

Syukur alhamdulillah akhirnya semua sudah selesai.

Lps ni misi tanam bunga lak. Huhu

12 ulasan:

bat berkata...

itulah KV gigih betuilah cerita raya neh...

KV berkata...

bat,
wakaka...sampai 8 epidod nah! Huhu

nanonano berkata...

laaa..
engatkan kenduri kawen la td,
meriah tol tu..

Ungku Nor berkata...

kalo akak dekat, sure akak pun leh join kenduri awk ek?

Biarlah rahsia berkata...

sedap gulai...

tp tak aci takleh bg duit raya kat ank kv sama...bigboss jalan cepat sgt nkgi bukak aircond kete...handbag dgn dia...

KV berkata...

nana,
pas ni takde can dah nak berkenduri besar (lambat lg kut). Tu yg jemput ramai tetamu. Sbbnya, kalo tak ajak org kampung time ni, gamaknya lambat lg la dorang jejak kaki ke rumah akak. Stail org kampung biasa la, lg rumah baru lagi dorang segan nak menyinggah. Lalu jer. Huhu

kak ungku,
kalo lah akak datang, mmg unibers kenduri kv tu tau!

Kak bie,
alahai...itu plk yg ingatkannya. Tak de hal lah. Dun wori.

Alex Lacey berkata...

tu la...k.we tak sempat nak join...sbb dah balik Kemaman...lenkali pulak la jawabnya....

atty's berkata...

rugi nya tak dpt dtg hah..meriah

sya berkata...

uwaaa kenduri jemput orang Kelate je.. tak adil sungguh... tak jemput kak sya.. he he he

pB berkata...

first time makae umbut nyor ...


hi hi hi

shafa berkata...

kv, kite tak sempat gi umah kb sbb raya ke 4 tuh br blk dr penang..
spi kb pn dh kul 9pm...
takpe next time kite blk kb kite singgah umah kv ek..

Aleeya berkata...

comelnye baby salsabila tuhhh