Ahad, 24 Ogos 2008

MAJLIS BELAH LELAKI

Hari jumaat persiapan untuk kenduri. Gambar tak snap. Byk keje sgt sampai lupa nak bergambar. Rugi sungguh.

Hari sabtu, majlis kenduri sebelah lelaki. Belah kami lah tu. Jam 11.30 tetamu dah mai. Nasik pengantin pun belum siap lg. Letih meks.

Dina laks meragam. Dia demam selsema dan batuk. Bila bagi ubat terus dia meragam. Agaknya tubuh dia letih penat kut. Lain kali takleh bagi ubat demam selsema. Sbb dia jadik weng. Kena bagi ubat batuk jek. Dh ptg baru dia nampak ok dan siap main. Hihi. Dah boleh berjalan. Agaknya excited ramai geng kut. Tp masih belum pro lah. Yay! Go adik go! Chaiyuk!! Nanti boleh ambik video dia jalan.

Wokeh, masuk cerita kenduri.


Apa2 hal pun bergambar harus lah. Wakaka. Menyampah org tgk kami agaknya. Masa ni dina dah selamat tido. Selamat aku.


Posing lg.
Antara hadiah untuk pengantin.


Hidangan kat meja pengantin.
Kami tgh menunggu rombongan sampai. Harus bergossip dulu.



Meja pengantin.
Khemah belah pompuan. Belah lelaki tak ambik gambar.


Wah, rombongan dah sampai.
Nampak tak pengantin perempuan tu.


Salam suami yer!
Posing dulu sblm naik.



Posing lg.
Geng kompang. Bersemangat betul.


Bergambar kat pintu gerbang.
Kekanak ribena menyibuk sama.


Bilik pengantin pompuan. kami hias sendiri. Sakit pinggang aku panjat tangga. Wahaha... dah org lain body 'best', tak kena paksa naik tangga. Kv lah g kena panjat. Seb baik tak terpotong leher kena kibas dek kipas siling. Huhu. Oh, lupa, cermin meja solek hancur berkecau dikerjakan akak kv. wahahaha. Pucat nak pengsan dia, Kesian sungguh. Bukan cermin tilik. Cermin meja yg boleh taruk alat make up tu. Tp tak perasan sgt kalo cermin tu takde. Dah lah bilik pengantin kt tingkat atas. Penat naik turun tangga tau. Gambar pengantin kt bilik kv tak snap. Sbb keluarga pengantin pompuan penuh.
Kami posing kepenatan. Fuh!!!



Wajah sememeh irdina maisarah bagun tido. dah nak malam baru pulih dari 'weng'. Kesian lak kt dia.


Mlm pulak acara makan2 keluarga dan bukak hadiah. Hall yg besar tu penuh dgn kami2. Gege riuh. Tp best sbb time raya pun tak boleh berkumpul gini. Sayang sekali gambar kv tak snap. Nanti kv mintak ngan kakak dan anak2 buah. Boleh ost kt blog.


Anyway, 29 november ni, ada satu lg kenduri yg perlu kami tempuhi. Anak kedua abang sulung kv. Majlis bertandang kat melaka. Fuh...masakkkkk!!!!

Kata keluarga besar kan!

Alhamdulillah..majlis kali telah selesai dgn jayanya. Syukur.

10 ulasan:

Zareda berkata...

Keluarga besar, lepas ni sakanler kena melayan kenduri anak anak sedra.

macam kak zar ler.. setakat 2 org anak buah dah lepas.. waiting list dah ramai dah.. ngeri auntie dia tengok.. ehhehe

aniway, selamat menyambut ahli keluarga baru

KV berkata...

kak zar,
wahaha...mmg betul2 ngeri ni.

sya berkata...

KV minggu ni datang Melaka ke? Kak sya ada kat Melaka tau.. jangan lupa calling mana tau leh belanja KV makan asam pedas

Ungku Nor berkata...

cermin mekap pecah?
takpe KV.

kambeng-itamkan perantin jer nanti.
ekekeke ;p

KV berkata...

kak sya,
majlis kt melaka tu lambat lg. Lps raya haji. Hihi

kak ungku,
a'a pecah. Muka perantin masam manis jek. Wahaha

Intan Rosnitta berkata...

Lega. Semua dah selamat. Lepas ni anak2 buah pulak take turn... masak tuh! :D

oren... berkata...

dina dah bleh berjalan? jelesnye aku..

KV berkata...

intan,
masak...masak

oren,
kalo atas carpet smooth jek. Tp kalo atas mozek harus jatuh2.

nanonano berkata...

eeeee..
geram tgk bulu mate lentik dina..
grrr..

KLMari berkata...

Sakan kenduri ek...penat tapi seronok bila dapat kumpul reramai tu kan...Ada aje benda nak citer...hehehhe....Lelama mesti KV terror bab bab sediakan persiapan kawin ni...senang dikemudian hari, ye tak...:)