Isnin, 25 Ogos 2008

SATAR DAN OTAK2

Satar



Otak2

Satni, hubby balik dr besut. Bawak balik menda alah ni utk kv. Wah, dah lama tak pekena satar dan otak2.

Teringat sungguh kenangan zaman bercintan cintun dulu. Mesti gi dating kt besut. Pastu makan satar dan otak2. Oh, heaven sungguh.

Wah, kenangan mengusik jiwa lah!!!!

Dulu kan, takut nak bercinta depan2 sbb 'bergewe' satu ofis. So kluar pd hari minggu je lah. Nak dating tu, kv bawak kete sampai bandar. Park kat satu tempat, pindah naik kete hubby (masa tu pakwe). Sekejap je rasa, dh nak gelap. Terpaksa balik. Karang aku kena babap montot ngan mak aku baru tau.

Kenkononnya mak tak tau la yg kv ni kluar dating. Wahaha..nama lg org tua. Dia yg makan garam dulu kan. Tau takpe!

Lps kawen tu terus peknen kan, langsung takde masa dh nak pegi besut. Kalo pegi pun time lunch hour ngan kenkawan ofismate. Bukan berdua ngan hubby. Hmm... tak sama. Entah bila boleh ulang saat2 manis mcm tu.

Tp hubby ckp, kedai2 yg selalu kami lepak dulu dah takde. Td pun dia beli kt kedai lain. Rasanya ok lah. Boleh tahan. Tp satar tu manis skt. Tak soookaaa!!!

12 ulasan:

atty's berkata...

suka makan neh

Ungku Nor berkata...

waaaa..orang pose laaaaa...!!!!

Kak Lady berkata...

Wah!! KV...kenangan itu mengusik jiwalah...heheheh...zaman cintan-cintun kak lady dah 25 tahun berlalu...kedai apa yang tmpt dating pun dah pupus...hahahah

Kak lady ni suka sgt nak rasa satar...org kata satar kat Dungun sedap...kat mana le nak pi carik kan?

shafa berkata...

Zaman bercinta p mana ni? p Jerteh/Kota Bharu ke? Kebanyakan mnis otak2 & satar dekat sana kan?

Aleeya berkata...

sodap tu otak2..selalu mkn kat kg hubby di tangkak..kat kedai makan situ byk he he

CikguZue berkata...

rindunye kat satar tuuu...ada satu gerai tepi jalan antara Kuantan dan K.Trengganu, kat situ fuhhh...marvellous satarnye...sungguh mencuit rasa lidah dan perutku. alahai ...bila la nak rasa lagi...huhu...

Intan Rosnitta berkata...

Kenangan mengusik jiwa!!! :D

green apple berkata...

satar okkkkk.

tak sabar nak tunggu pose.
selalu mesti ada kat pasar ramadhan.

KLMari berkata...

"Terkenang semasa dulu..hatiku merasa rindu..." Nyanyi !!! Jangan tak nyanyi...hehheheh....Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat berdating...:)Erk...teringin makan otak otak le plak..nak kena balik JB nih...

Alinlai berkata...

perghhh baru balik Ganu, tapi tak la makan satar dan otak2... mkn kepok dan nasi dagang je :)

Mak Su berkata...

satar tu sama resepi ngan otak2 ker?

Yatie berkata...

tak penah makan satar la kv .. otak2 tuh pun sekali jek kot penah try .. karang kalau aku pegi pantai timur kena try sendiri la gamaknya nieh .. hehehe ...