Rabu, 26 Disember 2007

BUDAK

Semenjak dok berulang alik kat spital ni, kv perasan satu perkara. Hik hik...sekali pikir nak tergelak juga rasanya. Kalo tgk profile kv kan, usia kv dah mencecah 29 tahun. Kalo ikut tahun, 2008 ni kv dah 30 you. Dah kertu kaedahnya.
Tp kan, agaknya cara pemakaian kv stail mcm budak2 kut, org anggap kv ni anak remaja. Hik hik. Selalu doktor yg merawat mak (doktor lain2) akan was2 sama ada kv ni anak atau pun cucu mak. Bila ckp anak, sempat jgk mata dorang terbeliak.
Misi pun mcm tu jugak. Kalo nak ckp apa2 info pasal mak, mesti dorang tak berapa mesra nak bagitau dekat kv sbb dorang anggap kv ni cucu mak. Penjaga2 pesakit lain pun selalu bertanya, adakah kv ni cucu mak. Bila ckp kv anak mak yg bongsu, dorang tanya pulak kv dah kawin ke belum. Pastu bila jawab dah kawin, bertanya lg, ada anak ke belum.
Hmm..mungkin sbb kv anak bongsu dlm keluarga. Adik beradik 8 semuanya. So, perbezaan umur kv dgn mak munkin ketara. Mak melahirkan kv masa umur akhir 30an. Lagi pun anak kakak kv tua setahun dri kv. Kv dah punya seorang cucu saudara dan sorang bakal lahir sehari dua lg. Kdg2 kv pun terlupa yg umur kv dah tua. Hik hik..selalu nya kv ikut je apa keputusan kakak dan abang. Tp la ni kv perasan dorang akan mintak pendapat kv jugak berhubung isu keluarga.
Ada satu kes yg kv tergelak sakan. Danish kalo tau kv nak ke spital mesti nak ngekor sama. Bukan apa, seronok nak main dgn sepupu2 dia. Selalunya kalo hari cuti, kv pegi ngan teksi jer. Bila pemandu teksi bertanya adakah danish tu adik kv, mmg terkejut badak le. Dia ingat kv kawin awal. Kv kawin masa umur 24. BUkannya awal pun. Danish dah nak masuk 5 tahun. Dah ada adik pun sorang. Besok2 kalo danish kawin umur 25 (ikut sejarah abah dia) masa tu kv dah umur 50. Dah tua kan?
Bukan nak ckp kv awek muda. Jgn salah faham. Kv rasa lah, mungkin cara pemakaian kv kut. Nak dok kat wad tu bukannya boleh nak melawa bagai. Kv pakai tshirt dan jeans atau tshirt dan seluar sukan. Yg penting selipar jepun. Lipstik pun tak pakai. Err...moskelnya, badan gempal mcm ni pun org anggap mcm budak2. Huhu
Agaknya kv kena ubah penampilan kut. Tp tak selasa la pulak nak berfeminin bagai. Hik hik
Hah..walo pun mcm budak2, ni gambar terbaru anak2. HIks...
Irdina maisarah terlena dgn jaya nya dm buaian setelah penat meraung time maghrib malam semalam. Tgk sarung tgn tu, main capai ikut dan jer. Tak sempat nak cari sepasang. Hehe

Ni pulak danish azran 'adik kv' (ckp pemandu teksi tu). Kalo snap gambar adik, mesti kena snap gambar dia jugak. Kalo tak., satu hari dengar omelan dia.;)

6 ulasan:

ijah berkata...

hehehe..tak leh komen sebab tak penah nampak KV...

nanonano berkata...

nk tgk !
SILA tayangkan gmba 'budak' comey ni
:D

kasutVincci berkata...

ijah,
hiks...bayangkan je lah cemana. Budak montel dan rendah.

nano,
biarlah rahsia...

minnie berkata...

ooo.. kak KV rupanya... ingatkan kita sebaya.. harap maafkan saya.. huhuhu

kasutVincci berkata...

minnie,
umur sebenaqnya brapa? Akak lahir tahun 78. Hehe

Oren... berkata...

hoho..

kena tunjuk aa 'bukti', then we all can judge u..hihihi..

aku pun, jenis yg selekeh habis..bayangkan, lisptik aku bleh tahan sampai 5-6 tahun, pressed powder dlm 2 tahun, minyak wangi dlm setahun...

sebab tu, masa keja kat kompeni lama, bos bleh hantar aku pegi grooming course..muahahaha..tapi kat mana pun, org tau aku nih jenis mak budak, sebab body cutting pun dah out..hihihi...