Khamis, 27 Disember 2007

milestone

MENIARAP

Hiks..dah lama dina cuba meniarap tp tak dpt2. Yg lbh nya kecoh mulut jer.

Tp mlm td, tak pasal2 berjaga jam 2 pagi sampai 4 pagi. Dpt juga dia meniarap akhirnya. Alhamdulillah...takde lah lewat sgt kan dgn umur dia 3bln lbh tu. Tp anak buah kv Dayat lg dasat, umur 2 1/2 bulan dah boleh. Huhu

Ni video masa dia tgh cuba2 meniarap tp tak lepas (15/12/2007)

video

Ni pulak video yg hubby rakam pagi td. Asal letak terlentang jer pasti meniarap. Yg kecohnya, tak dpt terlentang balik. Hehe..baru first time kan, tak expert lg.

video

pssttt...abaikan imej nenek dia kat belakang tu. Hehe

14 ulasan:

Mak Su berkata...

alamak.. tak dapatlah tgk vid tu... ada tech problem kot.. tapi mak su teringat gaks kat anak2 masa baru belajar meniarap.. kelakar nengokkan gaya memasing.

kasutVincci berkata...

maksu,
tak dpt tgk ker?Kv tgk ok jer.;)
Best kan teknologi skrg, dpt kita tgk bila dah tua besok.;)

Apple Pie berkata...

ahahahahah comel je dina tuh tau. kiut mek geram nengok. udahlah tak lepas2 nk meniarap. dah boleh tiarap pun nampak lagik tak stabil. best lak kan rasa ada anak kecik neh. bila la turn mek neh huhuhuhuhuhuhuhu.

~wan hidayat~ berkata...

Thankssss....for visiting my blog....sy link akak dalam Chronicle...

nanonano berkata...

ahhaha,
ank buah nano hr tu,
kiteorg pakse die,
klu tgk die cam duk saje2 je xde kije,
kiteorg 'senggeng'kan die,
heheh..pastu bg die slesa,
tiarapkan die plak,
wakakka, pembuli betoi !
:p

NBK466 berkata...

Masa baby den nak belajar meniarap, dah 1/2 berpusing tuh gatal jerk tangan nak bantu..tapi FIL marah dia ckp "jgn bantu dia nanti dah besar asyik nak dibantu saja"...

Zareda berkata...

kak zar pun tak dapat tengok video tu.. Tapi memang dah tak ingat berapa bulan zulaika meniarap dulu tapi memang dia tak merangkak.. terus berdiri

Yatie berkata...

seronok aje skang nieh dah ada mcm2 teknologi .. kita dedulu cuma sekeping dua aje laa gambar buat kenangan .. huhuhu ..

p/s : kita sebaya la rupanya kv .. bezanya kv anak dah ada dua .. aku nieh honeymoon ntah sampai bila ... hehehe .. tapi cam sama plak perangai .. no make up, pakai trek and selipar kalau nak pegi mana2 .. siap ngan sling bag .. hahaha .. mmg org konfused tgk .. :p

minnie berkata...

seronok tgk Dina... Teringat kat sepupu kecil kat rumah mak.. rindunya... sepupu tu baru nak mula merangkak... baru nak belajar duduk sendiri.. tapi garang... kalau dia dah letih.. cuba duduk sendiri tapi tak berjaya.. dia akan mengamuk... hehehhe...

mama uyin => berkata...

kv..kasi alin email address blog ni...nk invite la...blog dah private blik...heheee tq..kasi tau

Kaklong Syikin berkata...

salam,

tahniahlah baby..

asmaa semalam dah 3 bln, x de tanda2 lagi nak meniarap.

wah..untung org tu muka jenis awet muda :). bukan senang nak dpt muka camtu :D. akak ni muka matured

kasutVincci berkata...

apple,
haa...bila ko dah beranak kecit, tau la ko makna tak tido lena. Hik hik.. tp perasaan sayang dan kasih pd anak pasti mengatasi segala. Fuhh..

wan,
tq link kan akak.;)

nano,
danish dulu, akak bantu dia meniarap sbb dia kan premature, so lambat sikit perkembangan fizikal. Tp mak akak marah sbb alasan dia nnti bila besar, budak jd malas. Hik hik...tp danish ikut mood. Tak tentu.

abg shahrul,
mmg org tua ckp gitu kan. Tp kesian gak kat baby dok tersenggeng senggeng tak lepas tu. Haha

kak zar,
danish dulu pun kejap je merangkak terus boleh bangun dan berjalan. Takde mengengsot pun.

yatie,
insyaallah akan ada rezeki ko. Mungkin lambat skt dr aku.
Yg penting, menten budak2 tu. Haha

minnie,
anak kv pun garang. Pongoh org kelate ckp. Buat apa2 tak dpt mesti nak marah2. Hehe

kak long,
bukan awet muda la, tp mcm budak2. Hehe

sya berkata...

Alamak cutenya... kak sya ni kalau dpt baby rasa cam nak gigit aje.. geram sungguh..

kasutVincci berkata...

kak sya,
mesti teringat zaman anak2 kak sya kecik2 dulu kan?