Isnin, 27 Februari 2012

KALAU TAK KURUS LAGI TATAU LER


sky cycle hat aku beli kt bundle. Ari tu kemian semangat gi oga@a, tap non hado. Agak nya dah takde kut. Aku malas nk tanya bebudak SA dia. Makanya tiap2 kali aku lalu kedai tu aku kecewa sendiri.

tp ptg semalam, lps pick up dina kat skul, aku ajak hubby singgah kedai perabot bundle. Nak cari katil single kayu solid untuk atuk. Kalo kedai perabut biasa susah nak jumpa. Kalo ada pun wajib mahal giler.

ekceli my hubby yg jumpa menda nih. Excited dia panggil aku. Bila aku pi tgk, Dina tgh gigih mengayuh. Pastu siap merengek rengek mintak abah dia beli kan. Ko ingat ni basikal bmx ker?

pungpungpang terus bayar pitih. Budak kedai tu terus angkut dlm lori dan folo kami balik. Hehe. Senang jer urusniaga petang semalam.

So, aku letak kat living room. Area lepak dan tgk tv. Senang aku nak feel citer korea. Tak yah turun main badminton dah. Kayuh jer menatang nih.

memula tu try 5 minit. Hazab giler nak cukupkan 5 minit. Semput aku weiii! Rest kejap tgk tv dan masak. Pastu smbg balik kayuh sambil tgk korea. Nak cukup kan 10 minit tu mmg mintak nyawa. Dah la kena gaduh ngan dina berebut giliran.

Setakat hari pertama mmg puas hati lah. Tengah semangat ni kan. Berpeluh giler. Lencun satu badan. Lengan gemok aku pun basah. Sukaaaaaaaa

Harap nya aku tak jemu la. Mmg sengaja dh taruk depan tv. Tak nak bagi cepat bosan.

Kalo tak kurus jugak aku makan la 'gajah putih' ni. Huhu

10 ulasan:

sisdee berkata...

chaiyokkkk!! jgn putus asa..start 2,3 mins dulu pun tak pe as long as hari2 buat ;) tapi kasi warm up dulu bdn tu n urat2 baru naik this ;) klu dak mmg tegang semcm

KV berkata...

sisdee, mlm td mek dh risau kut lenguh2. Tp alhamdulillah tadak pape. Hehe

Amna Faqiha berkata...

i loikeeee...maju sukan utk negara hee

KV berkata...

ibu AF,
muga2 lambat hilang semangat ku. Haha

Has berkata...

chaiyuk kv...lps berkayuh tu jgn lupa minum air masak byk2..kang demam lak awal2 ni...

Irfa berkata...

dah ada depan mata tu buat jelah kv oi..aku masih boleh buat alasan ;) sbb gajah putih xde

Wanpetunjuk berkata...

Kak....kehkehkeh...

berdekik ketawa baca crita ni. Apa2 pun selamat beriadah dlm rumah sambil feeling2 jadi pelakon korea yang bermata besarrrr....hehehe

KV berkata...

has,
mek baru nak rujuk kt awak tau. Lets chat okeh. Lol

irfa,
ha!! mmg sengaja aku buh depan mato. Memotivasi kan diri jugak

wan,
hehe...sokom la ahkak mu ini.

Has berkata...

alamak kv..hr ni lupa nk on chats...lps launch ehh :)

kakakdegil berkata...

kv.. kat mana kedai perabot bundle tu?
Nak g jenguk ni :D