Khamis, 27 Oktober 2011

MADE IN THAILAND

Sebai sebai. Made in thailand. Kata nyerrr



Isnin lepas gi makan gulai kat Repek (sokmo aku bertukar ngan pendek). Pendek tu jangan di sebut pendek = tak tinggi. Tapi PENDIK ok. Sekian kelas bahasa.;P


So, dah terlajak kesitu, apa salah nya naik perahu pegi MUNDOK, thailand. Hik hik. Tapi pernafasan kena guna teknik yang betul lah. Bau menusuk kalbu tahi lembu mmg bikin aku muntah. Geli weiiiiii. Malam lembu berak, besok pagi keta pijak2. Harus lah baunya sakan. Pitammmm.

Oh isnin tu mmg kete byk giler. Hari nat kan isnin dan jumaat. Kebetulan ramai org luar dtg mebi yg ambik kesempatan cuti sambung ngn deepavali kut. Sbb aku dengar semua org duk cakap key ell. Aku jer org tempatan.



Bersama BFF ku yg semangat dan excited serta jakun serta gayat gemuruh naik perahu. Maklom ler pertama kali katanya. Sian ko madam, mundok pun baru nak sampai. Sila gelakkan dia. Hak hak.


Sampai sinun semua kemaruk nak membeli. Haha. Memula tibai goreng pisang. Sedap giler siap ada bijan2 lagi. Pastu mcm2, terus rambang mata.


Aku siap bawak 1000 kok lg (duit siam). Ekceli tu duit raya aku yg ofismate bagi. Dah lama duk simpan dalam wallet tunggu nak binasakan di Mundok. Eh, kalo korang shooping pakai duit siam mmg dapat murah skt tau. Sbb penjual tak yah gi tukar duit nanti.

(abaikan muka ku yg belengas tangas tu yer. Panas giler hari tu. Balik tu aku demam)


My BFF excited jumpa air mineral di packing mcm air bateri. Hahaha. Jakunnnnn


Pegi mundok mmg tak sah kalo tak makan2. Yang pasti nya mihun celup dorang BEST. Selera aku la, selera korang aku tatau. Hiks



Dan tujuan utama ke sinun adalah mencari manik. Ofismate dah bertaus kali bagitau suh beli manik kat sinun sbb murah giler. Naow kan aku kemaruk jait manik. Wajib la mencari walopun hampir2 putus asa. Susah wei nak jumpa. Nasib baik ada pekedai sarankan gi cari kedai abang harun. Jumpa jgk akhirnya.

antara manik2 yg sempat ku borong. MMg murah weiii.


Beli jugak fabric starch ni. Aku beli hat refill jer. MUrah sekali ganda banding ngn hat dalam botol. Hik hik. Penjimatan uols.


Sabun siam pun beli wei. Senang nak tanggalkan kotoran degil.


Dan tak lupa jugak tudung natasya cotton yg murah giler. Rasa mcm nak beli sekodi. Hahaha.


Apa lagi ek yg aku beli. Owh jambu kristal (buah jambu rendam dalam sos pear), hubby beli kuali besar dan ketur 2 bijik. Anak buah beli periuk dan mcm2. My BFF beli mcm2 kekacang dan bilis sira. Pendek kata semua nak beli lah.



Tak sabar utk next trip. Hehe

7 ulasan:

Biarlah rahsia berkata...

kV...nk ikut...nanti ajak k.bi deh..k.bi pun tak pernah gi lg tempat tu...hihi malunyaaa...

KV berkata...

kak bi, ahahahha...ok2 nanti kita set date smula.;P

HappyIrfa berkata...

kv..
tak bahaya ko?aku ni jauh la nok denu..rantau panjang pun baru 2 kali sampai.huhu

KV berkata...

Mundok ok. Aman damai

marinahunny berkata...

1000 kok tu 1000inggit ke?

Arena berkata...

bilis sira. wahh menarik tu.. dekat belah KB ada dok bilis sira tu?

KV berkata...

Marina, bersamaan 100 hengget jer. Tp ngan jumlah tu lenguh tgn nk carry. Hihi

Arena, yg kt mundok ni jenis ibu bilis. Besar Dan di belah. Tak perasan plk kt kb ada ke tdk.