Khamis, 23 Jun 2011

M.A.I.D



Masih tak ilang mabuk ngan novel. ARi tu gi popular nak cari bahan bacaan. Terus ternampak novel ni. Mula2 tu was2 nak beli sbb now aku perasan byk novelis tulis buku mcm lbh kurang jer jalan cerita. Tak thrill lak rasa nya.

Novel ni mengisahkan sorang budak yg nak cari keje. Mmg terdesak giler ah. Sampai timbul idea nk jd pembantu rumah. Pastu ada rezeki dia boleh jd pembantu rumah. Tp tuan rumah nya mmg kerk giler. Cerewet. Komunikasi dorang ngan nota2 jer.

Pastu byk la kes2 lucu yg boleh korang gelak terbahak bahak. Mmg best lah. Sampai dorang kena paksa kawen kes nak jaga reputasi family majikan. Banyak lah scene romantik yg buat kita angau. Cam biasa, baca novel cinta mesti angau kan.

Dan tentu nya ada halangan2 yg terpaksa dorang tempuhi sebelum menemui kebahagiaan.

Jalan cerita novel ni mengingatkan aku tentang drama korea Full House. Walopun jalan cerita nya berbeza, tp ada part2 tu yg sama. Dan kelakar pun sama. Mmg suka lah baca novel ni.


p/s: oh, korang jgn bosan yer, pasni banyak lg entry mek pasal novel2 cinta. Hahaha

2 ulasan:

bat berkata...

hahaha aku pun kv rasa nak buat sales bebuku yg ada tapi sayang la pulokk.. leka kan bila dah mola start baca novel ne...

KV berkata...

bat, mmg leka bebenor. Tiap2 minggu beli novel. Banyak lak tu.