Isnin, 7 Februari 2011

GULAI KAWAH

Kalo kenduri kawen kat kelantan, menu wajib adalah gulai kawah. CNY baru2 ni mek balik kampung, anak sepupu kawen. Rumah pengantin, sebelah jer rumah arwah mak ayah. Now rumah tu diwariskan kepada abang tengah. So, memang melepak sakan lah kat rumah tu. Sambil2 melepas rindu. Huhu


Gulai kawan in the making. Holaa




Rumah arwah mak ayah yg nampak uzur sgt2 dah. Now abang dlm proses renew kan rumah tu. Nanti dah hilang wajah asal.


My sister ngan anak bongsu nya irmasari.


Kaum keluarga lepak sambil makan dan borak2 serta bergossip. Haha. Memang seronok. Lama tak berkumpul mcm ni.



Di akhiri dengan gambar mek di pelaminan. Masa ni pengantin pi make up. So, kita bergambar sendiri ajer lah. Hehe









4 ulasan:

TopsyTurvyMum berkata...

ish..ishh..bestnya lauk gulai kawahhh!!
Mek, abe mu mana? takde gambo kat pelamin punn*motif tanya laki orang??*

KV berkata...

kak tim,
ahaha...abang ku tak layan pelamin2 ni. Mainan org pompuan dia cakap. Ahahaha.

~LIZA~ berkata...

kalau kenduri kawen belah my husband memang tak tinggal gulai kawah ni.. best!

zailamohamad berkata...

zaila kalo balik kampung mesti cari gulai kawah, seb baiklah mok meme buat hari2 jual, bulehlah melepas rindu..paling sedap hok perangat keesokan harinya sebab gulai tu akan makin pekat & kalu di kg orang, gulai kawah diorang tambah bumbe nyor, meme sedap make nga ike kering!!