Rabu, 1 Disember 2010

KETAM LEMBIK

Dah lama teringin nak makan ketam kulit lembik. Asyik tengok dlm tv, dalam mag, tengok kat blog kenkawan. Terus terasa teruja. Tapi tatau nak beli kat mana. Kat kelantan ni mmg takde lah rasanya. Ke mek jer yang tatau. Hehe


Ari tu borak2 ngan anak buah, dia sajes suh tgk kat tesco bhgn frozen. Terus bergegas ke sana. Nasibb baik ada. Balik rumah terus gugel resepi ketam goreng telur masin.





Ketam kulit lembik yg sudah defrost.





Sudah siap digoreng telur masin.Haha..byk giler telur nya. Lantak, janji sedap ngan selera sendiri. Hehe


Nyum nyum

8 ulasan:

MushroomCute@Mariea berkata...

Kat Sushi King ada menu Soft Shell Crab ni..Nyam nyam nyam

KV berkata...

nyum nyum..tp sushi king takdak la kat kb. Huhu

cikbedahlaser berkata...

wow... menarik.. terus rasa nk pergi cri ketam ni...
kulit die mmg leh makan ehh??

Tie-Ibu wawanisolehah berkata...

kv ketam ni kulit dia leh makan gak ke

KV berkata...

cik bedah dan Tie,
mkn ngan kulit2 jer.

MushroomCute@Mariea berkata...

Nampak macam best..alang2 dah wat N3 masak2 ni, letak aaa menu sekali..

eyndayusoff berkata...

Ada jual kat tesco ek...harus gi cari...suka makan kalau kat restoran tapi tak tau nak cari kat mana yg belum masak :-)

KV berkata...

mush,
ahkak gugel jer. Dalam my resepi

eynda,
kt kb takde restoren yg jual. Sbb tu kena cari hat mentah. Hehe