Selasa, 19 Oktober 2010

HATI KERING

Entah lah, mood menyampah betul aku sehari dua ni. Napa eh orang sekeliling aku ni berkelakuan yang agak hazab dan menyakitkan hati? Ker memang aku yang keji? Yer jugak aku rasa. Hehe

Huwaa...benci tau bila kita menyampah ngan someone atau n the gang, tapi kita terpaksa pendam perasaan kita. Terpaksa berperang dengan akal yang waras. Terpaksa memujuk hati supaya bersabar. Sabar, sabar, sabar, jangan meletup!

Eh korang, aku nak minta maaf yer jikalau ada salah silap aku sepanjang berblogging nih. Yer lah mana nak tau kan, aku niat bergurau jer. Tapikan kadang2 gurauan aku tu mengecikkan hati korang ker. Sebab aku tau aku kadang2 mulut lepas. Kadang2 over tingkah laku. Tegur aku yer. Tapi bagitau dengan cara baik la (sempat lagi nak ngajar nih), kut2 korang cakap yg benar tapi ye lah aku manusia biasa, selalu perasan diri perfect padahal non ado nyer. Kalo ckp bebaik mebi aku boleh terima dengan tak sentap melulu. Hihi.;P

Pastu kan, aku selalu perhatikan aku orang keliling aku ni. Cemana dorang boleh berhati kering eh? Ker aku ni tak kuat iman? Ye jugak ni. Dorang boleh terima apa saja masalah dgn relax, boleh wat xtvt lain. Tak kisah lah orang mengutuk ke, mengata ke, mengumpat ke, boleh wat dunno jer. Aku pun nak sgt jadi macam tu. Takde perasaan. Sebab nya, aku ni emosional, mudah sensitif. Kenkadang orang maksud lain, aku dah ke lain fikirnya. Bila malam mula la takleh tido duk teringat ingat dan sakit hati. Orang kata iman kena kuat, kena byk bersabar. Tapi tu lah, aku manusia yang lemah. Huwaaaaa....

ok lah, ntah pape aku membebel tatau. Stop sini lah dulu.

8 ulasan:

eynda berkata...

Kalau ada ayat2 eynda yg buat KV kecik hati sepanjang kita kenal, eynda mintak maaf ye...macam eynda pun kekadang tak tau ada yg kecik hati dgn eynda...sebab tu eynda berharap sangat org2 tu luahkan terus kat eynda....dari tetiba eynda nampak status dok marah2 eynda secara public & konfirm itu utk eynda...pernah jadi & memang eynda kecewa kalau jadi cam tu....apa-apa pun KV...be cool ok...jangan pikir yg bukan2 sangat...jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga...kalau sorang tak suka kita, kita ramai kawan lagi kan ;-)

KV berkata...

eynda,
kv pun nak minta maaf yer. Sama2 lah kita mengingatkan antara kita. Insyaallah persabatan yg kita jalinkan berdasarkan keikhlasan boleh bertahan selamanya.

mrs.spicy berkata...

huhuhu..hati kering luar jer kut..dalam hati same jer kut berperang dengan perasaan sendiri. farah pon selalu gak emosi sendiri. orang tak nampak. tapi biasa husband la jadi mangsa. huhu..sabor kv. sabor. kadang2 orang tu nampak kita tak senanng duduk lagi dia suka. sebab ,memang tu pon tujuan dia kan

bat berkata...

Haha KV kenala ada sifat.. "Ada ahkak kisah katanya".. hiks anw just do watever u love okes.. ore lain lantakler deme..

n.. maaf juga if sepanjang kita kenal thru blog ne ada sala silap yach..

KV berkata...

farah,
agaknya lah kan, tp kita ni bila dah menyampah sgt kdg2 nampak kt wajah. Cemana nak sorok eh?

bat,
mmg kat mulut ckp ada aku kesah, tp dlm hati mendidih giler wei. Haha.
Jugak ku mohon ampun maaf dari mu andai ada tersilap yer.

kakLuna berkata...

kalo aku pun terberkenaan dengan entry ko ni, aku pun mintak maaf banyak2 mek..aku pun semakin lama blogging ni aku pun dah makin hati kering...berjiwa 'aiman tak kisahhh'

bagi aku..kalo nak jadi hati kering ni..caranya ialah pk sejenak adakah org yg kita nyampah atau yg wat hal dgn kita tu penting ke idak bg diri kita.

kalo penting, haruslah kita selesaikan secara baik...mungkin kesilapan dia lebih sedikit dari kebaikan dia terhadap kita.

tapi,kalo dia tak penting..tak pyh la susah2 pk..keje ko memikirkan pun dah 'memenang'kan org yg ko nyampah tu..sbb, dia dh bjaya menyakitkan hati ko...so biarkan je..utamakan yg utama..iaitu keluarga ko..kerja ko..dan kawan2 yg faham dgn ko..aku yakin, yg memahami ko lebih ramai dr yg x memahami kan..so, bolayan lah kat dorang2 tu ...

KV berkata...

luna,
dorang tatau aku sakit ati, tapi aku takmo sakit hati. Letihhh. Takpe ah, sakit hati tu akan ilang di telan masa. Harapnya la

mJ berkata...

saya setuju dgn eynda...
kdg2 kita pun bkn sedar ape yg kita cakap ape yg kita tulis esp bila time tgh marah giler...saya pun minta maap je if ada yg terluka dihati mek...