Selasa, 21 September 2010

TANGKAP KETAM

Sabtu lepas kami pi kenduri kawan. Dah lama tunggu dia kawen, akhirnya sampai jugak seru. Hehe. Tahniah beb! Tapi gambar pengantin takdok, lupa nak snap. Sibuk makan.;P


Dah kebetulan rumah pengantin dekat ngan pantai, makanya berjanji manis mu lah kami ngan anak2 nak bawka dorang pi pantai. Masing2 dah excited bebenor. Satu hari tu mmg lepak dlm rumah jer. Tak mengamuk mintak nak turun main kat laman pun. Haha. Kelakar betui.


lepas makan2 dan jumpa pengantin kami terus shoot ke pantai tok bali. Kalo pantai rhu muda atau dlm rhu jauh sikit nak park kete ngan pantai. Salin baju bajan semua terus kedebumm terjun tiruk. Haha



Dina yang hepi.









Abang pun. Tapi mmg danisg muka selenga jer ambik gambar. Macam tak hepi jer. Haha



Pastu, hubby kecewa betul sbb kat situ byk batu. Pastu pantainya tak landai sgt, bahaya sikit la anak2 nak mandi. Lagi pun dia frust sbb dia mempunyai misi menangkap ketam ragi. Dah siap beli umpan ikan selayang/sardin kat pasar. Hehe


Last2 ajak pindah pi pantai bachok/irama lak. Sakan.Tapi layan jek lah. Terus salin baju pulak. Sampai pantai irama salin baju sekali lagi. Huhu


Ni minit2 pertama bilakala suami ku menjadi nelayan. Dapat 2 ekor ketam ragi.



Anak2 hepi jer main pasir.



Abahnya kalut ngan umpan ketam. Haha



Dekat dua jam kut lepak kat pantai. Sampai dina komplen lama bebenor mandi pantai. Haha. Abih tu, abahnya kemaruk tangkap ketam.


Dah penat semorang, naik ke darat. Salin baju bagao, pi lepak gerai pekena ayaq kelapa dan colek pulak.


Anak2 keletihan tapi hepi. ;)


Mama pun hepi.;P


Colek fishball dan meat ball.



Ini lah hasil tangkapan kami pada petang itu. Sungguh lumayan. Hehe

8 ulasan:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ berkata...

pandainya tangkap ketam.... syoknya klu bjiran ngan KV hahaha...

KV berkata...

sue,
ketam size kecik jea. Kalo besar mmg lagi syok!

Joy berkata...

byk nye ketam...lumayan hasil tangkapan ;)

KV berkata...

joy,
tapi ketam kecik je. Tp rasanya tetap fresh dan manis.

Biarlah rahsia berkata...

wah bestnya...kami rajin gak gi pantai tok bali..tp tk pernah mandi...just berkelah tepi tu je...tak best ye pantai dia?

Nanak berkata...

wah..rejeki ni kak..

Mak Su berkata...

slamat hari raya kv, ketam tu buat rendang sedap tak?

chik star berkata...

tuk masak ke kak ?