Rabu, 18 Ogos 2010

POPIA DAGING

kalo puasa kan, mesti tekak teringin nak makan popia. Beli kat kedai tak best sbb lauk takdak. mek ni kan mcm kucing, hantu lauk. Hehe


So, buat sendiri adalah best. Nak bubuh inti tara mana pun sendiri punya suka lah kan.

Semalam buat popia daging jer. Slalu popia udang. Tp hubby berpantang seafood, kena bertolak ansur kan. Beli daging kisar cap ramly jer.





Inti popia readu utk di gulung. Takde kaler uols. Nak buh cili kesian anak2 pedas pulak. Daun sup/ketumbar lupa nak beli. Scramble egg pun tak buh. Layan jer lah.



Anak beranak berganding bahu menggulung popia.


Popia daging yg siap di gulung. Besar2 bagak. haha


Goreng separuh, separuh lg simpan utk ini malam. Makan tu pun dh kenyang tak yah makan nasik dah.

5 ulasan:

zarin berkata...

i pun suka buat sendiri je popia sebab asyik terkena yg tk sedap je tiap kali beli

mrs shaifull berkata...

puas hati kan buat sendiri KV? kalau beli tu asyik kunyah taugeh je huhuhuuu

rina berkata...

bestnya... aku suka make popia mil tety buat. popia sedap... sambal dio pun sedap.

TopsyTurvyMum berkata...

wohhh...feveret hubby ni..
tapi skang beli yg instant jer pasal yg tu sama sedap cam buat sendiri..jimat tenaga kekdahnyer hehe

KV berkata...

zarin,
ha'a, susah nk jumpa yg sedap.

mrs shaifull,
hehe...sampai lekat taugeh celah gigi.

rina,
wah, best nya.

TTM,
woh, kalo dh jumpa yg sedap baik beli je lah. Jimat tenaga giler. Hahaha