Isnin, 12 Julai 2010

RESULT PAP SMEAR

Semalam, nurse datang carik aku kat opis. Masa tu aku tengah duk huha kat admin. Memang berdebar giler nak turun jumpa nurse tu. Dah terbayang mesti nurse datang pasal result pap smear yg aku bulan jan lepas. Giler lama.

Tarikh result 28 feb 2010. Haha. Adei, semalam baru misi datang jumpa aku. Takpelah, janji ok semuanya ye dok? Memang before turun tu aku takut giler. Sebab misi dah pesan kalo ada pape dorang akan kontek balik. Biasanya kalo result ok dorang senyap jer. Ni bila siap datang carik kat ofis mmg aku dah terbayang macam2.

Ok, aku rajin nak taip surat dia (motif?)

Puan,

Ujian Pap Smear anda telah dilaporkan sebagai normal. Anda dinasihatkan untuk melakukan ujian Pap Smear pada bulan Jan 2011.

Walaubagaimanapun sekiranya puan mengalami sebarang tanda seperti discaj vagina atau pendarahan vagina selepas persetubuhan, sila berjumpa doktor.


P/s: sila ambil perhatian bahawa ujian pap smear adalah satu ujian penyaringan. Dalam sebilangan kecil wanita ujian ini gagal mengesan tanda - tanda abnormal pada/dalam pangkal rahim.

5 ulasan:

nanonano berkata...

bila lah sy ni nk smpai seru :p

rina berkata...

tu dio... siak g atar kt opis nah.

TopsyTurvyMum berkata...

lamanyaaaaa nak dpt result!!
sini sib baik seminggu jer :)

MommyCT berkata...

Aritu tertengok WHI, pap smear ni secondary protection, yg primer is ambik vaksin 3 dos...sbb cancer rahim tak leh detect ikut pap smear...takuutt!

jue mj berkata...

vaksin HPV 3 dos tu hanya berkesan utk wanita yg belum pernah ada intercourse (hub seks), kalu dah kahwin jawabnya kena la buat pap smear ni sec berjadual....vaksin tu pun hanya utk virus HPV, kalu virus lain yg dtg serang, tak selamat jg kita....