Khamis, 8 Julai 2010

MELIMPAH KASIH SAYANG

Hak hak

Ari aku baca status sha kak fb fasal kawan ofis dia komen dia tak kurus2 sebab melimpah kasih sayang daripada suami.

Aku gelak macam orang gila sebab isu yg sama bermain di sekitar aku. Jugak waktu tu. Khamis lepas, kawan aku singgah lunch sama2. Aku pun cam biasa lah, ngan bff wajib la gebang kaw2 punye.

Masuk jugak isu aku gemuk giler tak larat dah nak jogging dan berkebun jugak kurang kan kuantiti makan tapi tak turun barang sekilo pun. Hampeh.

So, dia cakap ngan aku, "mu tak kurus sebab mu tak stress, mu hidup bahagia. Ada masalah pun takat masalah kecik2 tak de pening mana".

Aku pun terfikir, iyer jugak cakap dia. So aku cakap ngan hubby apa yg kawan aku tu kata. Hubby pun kata balik kat aku, "bersyukurlah, sbb aku hidup bahagia walo pun sederhana, tapi tak yah pening2 kepala serabut perut stress bagai. So, mana nak, gemuk bahagia ke kurus stress sokmo?"

Hambek. Dapat sedas.

Kesinambungan daripada itu (ewah) kebetulan, my ex buzz aku kat fb. Ex tp kami kawan macam biasa. Takde maknanya nak bermadah berhelah. Hehe.;P

Mula2 dia tgk aku kat fb, mmg terkejut giler dia. Maklum ler, dah 10 tahun aku tak tengok dia, dia pun tak tengok aku. Aku kawen dia tahu, cuma tak sempat datang, tp dia kawen aku tatau. Bagus punya kawan.

So, soklan memula dia tanya:

Dia: salam, apa khabar? Lama nya tak dengar cerita.
Aku: khabar baik. Ok2 sokmo.
Dia: kembang molek loni. Kita jugak hok kurus.;P
Aku: Ahahaha (cis! cover malu)
Aku: ye lah, apsal tak kembang, kasih sayang melimpah ruah. Bahagia sgt2.;P
(aku rasa nak bunuh diri jer)
Dia: Hehe. Alhamdulillah. Dan bla300x masuk bab lain.

Naseb baik sempat ceduk idea kawan aku. Tapi aku rasa kalo dia depan aku, mmg aku nak hempuk jer dia.

Ok lah, dah la cerita bab gemuk. Boring orang baca.;P

9 ulasan:

fabulous.farah berkata...

hahaha..nk pinjam ayat ni jugok lah kv=p

makcikrehan berkata...

hahahahahaha... aku pon nk cilok la idea kawan ko tu! terbaek! hahahah

Zareda Norman berkata...

hehhe bagus idea tu tapi kak zar nak kurus sikit jer.. hehheh ada org stress dgn kerja pun makan banyak.. sampai bulat montel..

TopsyTurvyMum berkata...

wehhh...terbaik punya alasann hehehe..
err...cemana ngan haku lak?? huhu

honeylanz berkata...

reason yg sgt baik la... sbb tu rata-rata yg selim melim lps kawin bdn bagai di pam gitu...limpahan kasih syg dari suami ;)

honeylanz berkata...

soalan lain yg Has biasa dpt...ehhh ko pregnant lagi ke??? hehehhee

~Eila @ Along~ berkata...

kak kv,
hubby eila cakap biarle gemuk mana pun..die tetap syg..huhuhu..
kalo kurus tak sedap..tercucuk tulang hihihihi

Nanak berkata...

janji bahagia...

KV berkata...

farah,
boleh2, pinjam jer. Haha

rehan,
terbaek!!

kak zar,
puloks!

TTM,
body mu sungguh lawa, tak payah susah nak pikir dah!

has,
itu sudah biasa bagi ku, pregnant 5 bulan. Wuwu

eila,
hubby akak pun ckp camtu, tp akak ni gemuk sgt la.

nanak,
hehe..janji bahagia