Rabu, 30 Jun 2010

BERPUSING PUSING

Aku pun tatau masalah apa kena kat aku ni.

Malam semalam sakit kepala giler2. Biasanya kalo terkena panas terik mmg sakit kepala mcm tu. Tp duk ingat2 takde la kena panas sgt siang hari tu. So telan ubat tahan sakit 2 biji sbb dh tak tertahan sakitnya. Tp malam tu takdak selera makan, dah tgh malam hubby buat cekodok bilis, aku makan 2 bijik.

Time tido, semua org tido, tapi aku takleh tido. Tatau apasal. Pelik betul lah. Entah pukul berapa lena tatau. Tp jam 5 tersedar lg dan takleh tido dah. Tekak rasa kering giler.

Tengah duk baring2 tu, rasa loya nak muntah. So, dari subuh sampai jam 10, dah 6 kali muntah. Pening berpusing mmg sampai takleh angkat kepala. Tapi aku gagahkan diri gi keje. Duk kat rumah sorang2 boring lak.

Kat opis aku try tido. Tapi tak lena pun. Pening loya dan muntah. Pukul 11 try makan tp tak minum air. Dan siapkan keje sikit2. Pkl 12, mintak ngan bos nak gi klinik. Kat klinik punya la penuh ngan kekanak ribena yg nal buat medical check up. Yer lah, musim orang masuk u time ni kan. Dapat nombor plg last. Sakan. Kat klinik mmg aku baring jer kat sofa. Tak larat nak kontrol cun dah. Pening.

Bila jumpa doktor, check darah bagai semuanya ok. Check mata, check jantung, semuanya ok. Doktor tanya aku peknen ker? Erk...aku baru lesai bendera merah. So, doktor ckp konfem tak peknen la. Mebi keracunan.

Injek ubat tahan muntah/pening/loya. Sbb kalo ubat makan wajib aku muntah balik. Balik rumah terus tido. Memang tak larat giler. Dunia ku berpusing2.

Jam 5 ptg gagahkan diri bangun. Ok la sikit rasanya. Makan nasik sup yg hubby beli siap2 tgh hari tu. Alhamdulillah dah tak muntah. Tp tetap pening cuma tak seteruk belah pagi.

Hari ni pun masih lg pening2. Benci ah.

4 ulasan:

fabulous.farah berkata...

mula2 mace ingat pregnen. huhu. get well soon~

xtra wak pregnancy test ke? ade jer kes period mase pregnen kan?

KV berkata...

farah, haha..ramai opismate kata gitu. Tengok la lagu mana nanti.

jane_doe3328 berkata...

rasanya kene food poisoning tuh kot. oghe sokmo ingat kalau food poisoing mesti cirit birit. padehal penin, muntah, sakit kepala tuh pon salah satu tanda keracunan jugok!

get well kak kv weh. bykkan minom air 100 plus. wat tubik angin dulu, kang keno gastrik pulok

KV berkata...

jane,
akak mkn ubat,sbb tu tak ambik 100 plus. Lps ni mmg kena minum gak la.