Ahad, 9 Mei 2010

SELAMAT HARI IBU

Cop! Nak tanya, bulan mei dah memang bulan mei, tapi tarikh nya berapa haribulan eh Hari Ibu neh?

Hehe..every year mmg aku aku kebabangan. Hak hak. Just follow the track. Orang situ sana sini wish hari ibu, aku pun sibuk wish sama. Hehe






Takde nya aku nak terima wish dari anak2 atau husband. Bukan anak2 aku tak menghargai atau suami aku bo layan. Tapi bab2 benda cenggini hubby ku tidak ambik pot. Alangkan birthday n anniversarypun dia ingat2 lupa, ini kan pula perkara lain.

So, tak yah layan, tak yah ambik hati. Dina masih kecik. Apa yg dia tau. Danish pun sama, takdenya cikgu nak ngajar dia buat kad ke hapa. Nama lagi skolah kampung kan. hihi. Hubby pun sama, bila aku cakap "eh, bi tak ucap pun hari ibu untuk mama!" Naktau dia cakap apa? "alah, bi tengah serabut ni, tokde nok mikir benda lain!". Hmm... ye lah, tak yah nak pentingkan diri sendiri. Aku pun cakap ngan dia "takpe, anggap mini lappy tu hadiah hari ibu jer. Hehe". Senang cerita kan.






Lagi pun pagi petang siang malam, dia yg belanja aku makan. Apa lagi nak tuntut. Cakap jer nak makan apa.

Oh, aku jugak banyak terima sms from kawan2 seangkatan (kaum ibu), so nak share lah kat sini salah satunya;

Ya Allah, wanita yang membaca tulisan ini adalah seorang ibu yang cantik, kuat dan sabar
dan saya menyayanginya
Kau tingkatkan lahkehidupannya dengan rezeki yang berkat
Kau bersihkan lah hatinya
Kau kuat kan lah imannya
Kau pelihara lah dia dari fitnah
Amin ya rabbal al amin

Aku tujukan jugak ayat2 cinta ini buat semua rakan blog yg berstatus ibu. Semoga kita dipelihara oleh Yang Maha Esa.

Selamat hari ibu people!Mmuahhh!!


Oke lah, to all

9 ulasan:

Ayu Hashim berkata...

HAPPY MOTHER'S DAY DEAR.. katanya mother' day 9hb Mei... father's day in June...brapa hb pun xtau leee.. xingat.. tunggulah nxt mth ya.. hahaaaa

KV berkata...

ayu hashim,
oh 9 mei eh?
Ha, hari bapa pun nak tanya bila tarikh nya. haha

Bapak berkata...

selamat hari ibu!

hari ibu ahad pertama bulan Mei, hari bapa ahad pertama bulan Jun...

Nanak berkata...

slmt hari ibu..

p/s
bru tau hari bapa ahad ptama bln june..ha3.ok,sila save dlm calendar.

marinahunny berkata...

selamat hari ibu buat kv..

TopsyTurvyMum berkata...

Happy Mother's day KV..

my hubby pun sama..tak amik port pun hari ibu ni...i pun tak kisah sgt...:)

De' Sal berkata...

Selamat hari ibu buat kv,moga jadi ibu yang terbaik untuk anak2.

KV berkata...

tenkiu buat semua. memang semenjak bergelar ibu ni baru kita tau cemana susah payah bergelar ibu kan. Tapi sungguh bahagia! Moga dirahmati Allah senantiasa. Amin.

Zareda Norman berkata...

Hari ibu adalah ahad kedua dalam bulan mei...