Khamis, 20 Mei 2010

LIGHTHOUSE CAFE

Pagi selasa, temankan hubby appoinment ngan pakat ENT husm.

Punya la hazab menunggu giliran kes salah faham kat kaunter pendaftaran. Dah tanya person incharge bahagian nombor giliran tu. Dia cakap kena ambik nombor daftar dulu. Aku dah was2 sbb doc ER dah tulis dekat kad tu suh gi ENT. Tp kan kena la tanya sahih dulu bhg pendaftaran kan.

Korang tau, nombor yg kami dapat tu beza 100 org lbh. Masak ko menunggu. Walopun agak cepat prosedur nya tapi, lama gak la nak sampai giliran kami. Bila jer sampai giliran, kerani kaunter cakap gi direct ke unit ENT. Rasa nak lepuk org yg aku tanya tadi tu. Macam org bodoh kami tercongok kat situ. Buang masa betul ka.

Nama nya dah tengah hari, penuh la org kat ENT kan, Aku bermandi peluh. Memag mencurah. Habis novel sebijik. Iphone sampai aboh bateri. tak jugak panggil. Stress ok, mek stress uols.

Er, masuk tajuk. Dah kelaut pulak dah. Hehe.


Siap jam 1 lbh kat farmasi. Dah haus giler. 2 kali aku gi beli air kotak.


Dah lesai tu rasa letih dan lapar bebenor. Kat kubang kerian (depan husm) macam2 restoren ada. Pikir je nak makan apa. Aku ajak hubby try cafe baru. Lighthouse Cafe nama dia.


Panas2 kan, wajib pekena ayaq batu la. Tea o beng so sore (satu sorang)



Hubby yang risau lebih. Nasib baik dah ok resdung dia.



Aku. Gelap bebenor. Malu nak bagi gambar terang sebab gemuk membuntal sangat. Huhu. Sedih oh.




Acah jer. hehe. Nampak jerawat batu period aku jat dagu tu. Punya la lama, besar dan sakit duk bertahta kat situ. Dah tua2 ni naik lg jerawat kalo nak peot. Apa kes?


Oh kami sama2 order chicken chop. Sedap jugak.


Dan chicken wing yg tawar habiaq. Anak2 pun tak suka. Ekceli dia masak ni lambat sgt, so aku suruh bungkus jer. Bawak balik.




Rege dia murah gak la. Boleh tgk kat resit tu. Kedai baru bukak kan, dorang bagi diskaun ler.



p/s: auto publish (pagi ni aku ke terengganu)

3 ulasan:

mrs shaifull berkata...

sedap plak tgk chicken wings tu, tp bila KV cakap tawar bantut selera ku :)

Aleeya berkata...

ciken cop...dah sebulan gak tak jamah hehe, teliuq japppp

fabulous.farah berkata...

murah bangat harga dia kv..boleh g meraun balik kb nati