Selasa, 11 Mei 2010

CLAYTAN LONGGOK

Sebab duk slalu tayang beli mangkuk clay.tan kan, ada yang bertanya kat mana aku beli.


Ekceli kedai nya kat kg. A.lor Hi.jau, Seli.sing, Pasir Puteh. Kalo korang masuk dari arah Pekan Seli.sing, kedai dia belah kiri lepas skolah kebangsaan bu.kit ja.wa. (sengaja dot ditaip supaya org tak detect blog ni kalo cari perkataan2 itu. Hik hik)



So, aku sempat snap 3-4 keping gambar untuk tatapan kamu semua. Hihi




Harga nya mmg murah la. Pinggan makan besar bagak pun 2.50 jer sekeping. Pastu ada yg 2 hengget, ada 1.50 , dan mcm2 lagi la. Kiranya harga terangkat kening lah. Atau korang power bab tawar menawar mebi boleh dapat harga lagi rendah. Mana tau kan.

Banyak jenama benornya. Tapi sebab aku darat dan hanya kenal clay.tan so aku byk pilih clay.tan la. Jenama lain padahal corak dan kualiti sama jugak.

Cuma brg2 nya penuh debu. Tapi bukan sekenhen yer. Sbb tuan kedai slalu borong brg kat kedai yg terkena banjir atau terbakar. Pandai2 lah balik cuci. Hehe

Oke, itu jer lah.

Sekian entry sharing is caring untuk hari ini. Akan bersambung lagi di masa akan datang. Insyaallah.

5 ulasan:

Aleeya berkata...

byknye pinggan mangkok ..lambak gitu je eyhh,takpe la bedebu pun tp baru nye kan, pas beli terus cuci2 hehehe

sisdee berkata...

ala jelesnya dgr...claytan longgok2..hehehehhe...

tak kisah le klu kena basuh punn sbb mmg baru kan...

tpi memang murah gile kan uwaaaaaaaaaaaa jeles..jeles :(

eynda berkata...

Wahhh....longgok2 aje ye...bestnyer...

zailamohamad berkata...

best ah dok Kelate, segala2nya murah & ada barang2 macam ni..kalu kat KL susah nak cari pinggan longgok mace ni, kalu ada pon harga tak semurah ittew..huhuhuhuhuhu

Hazey berkata...

Salam perkenalan..

Bestnya baca entry ni.. sbb susah nak carik pinggan mangkuk murah2 cam tu... :) *wink..