Isnin, 19 April 2010

Teruja

Tadi aku terima 1 mesej dalam fb. Orang tu menyebut Nama 'mesra' aku zaman secondry school dulu. Memula tu tak cam sebab dia pakai Nama ringkas. Aku pun dah ringkaskan Nama aku kat fb, so masing2 takut salah orang.

Memang teruja giler bila terima mesej Dari kawan lama. Sudah lama putus hubungan. Ye lah, semuanya terpisah lps masing2 masuk u. Bawak haluan sendiri. Lagi pulak zaman kami tu terutamanya orang kampung macam aku, telefon bimbit adalah benda yang boleh dimiliki dalam mimpi sahaja. Sedih. Makanya langsung terputus hubungan. Terutama kawan lelaki. Kawan perempuan kadang2 terjumpa kat pasar minggu. Tapi kawan lelaki sukar sekali nak jumpa.

Masing2 dah beranak pinak. Nasib baik belum bercucu. Thehehe. Kalo dulu mmg bergaduh sokmo, now masing2 dah matang. Cakap pun elok2. Sengketa lama yg bodoh2 tu jadi bahan gelak ketawa pulak.

Lepas tu kan, aku sibuk mengugel Nama kawan2 sekelas. Tapi non ado. Pakwe lama pun yillek. Hihi. Allah tak makbul kan niat aku nak skodeng. Hik hik

tapi naik heran lah jugak kan, nak kata buta it semua orang la ni guna Internet macam makan nasik. Dorang ni tak Regis facebook ka? Facebook kan benda paling cool dalam dunia yg semua orang Ada. Hehe

walo pun twitter tgh in, tp aku tak reti. Setia lah dgn fb untuk masa ini.;p

12 ulasan:

Ain berkata...

dah lama aku tak bukak fb....

huhuhu....

honeylanz berkata...

has pun x brp lg dgn twitter...

Lady of Leisure berkata...

lady ni fb takde twitter pun takde huhu

Mummy Dasy berkata...

hehehe tul ah tp nnt lama2 jumpe gak diorg kat FB ni, kdg2 masing2 guna nama palsu heheheh...

fabulous.farah berkata...

die org guna name pendek eja pelik-pelik kut..kawan farah ramai mcm tuh..pastu nak approve pon pikir 2 kali..

Aku Bukan Bidadari berkata...

skrang ni kalo jmpa kwn2 lama bukan tnya no phone, tp tnya facebook kan?

KV berkata...

ain,
ha'a, patut la lama tak nampak mu di fb.

has,
kv mmg tatau langsung nak guna. Hak hak

lady,
sila lah regis fb dan add akak sekali. Hehe

Dasy,
hak hak..ada yg takut di skodeng ye dok?

farah,
ha'a lah, weh bila nak add ahkak ni?

tiara,
sudah semestinya. Kata tengah IN kan. ;P

oren berkata...

aku setia ngan blog aje..fb ada, tapi mmg tak reti nak guna..

KV berkata...

oren,
blog aku suka, fb pun aku sukak. Hehe

atty's berkata...

kty pun twitter ade,tp tak reti ..sgt..

KV berkata...

kakty,
sama ah kite. Haha

- tety - berkata...

huhuhu tp mmg hepening kalo bleh jupo ngn saing2 lamo nih...

tru fb gak la aku jupo ngn 'kenangan lampau' muahahhaha...

& tru fb gak la aku keja tpt baru nih...

mmg byk jasa fb nih...