Isnin, 19 April 2010

ANAK BUJANG KU

Oh anak bujang mek hari ni ada exam. Bila ku tanya exam subjek apa, dia ternganga, pastu cakap subjek sains kut. Huhu..aduh. Konfius dia. Aku pun tumpang konfius jugak.

Pagi tadi, dia bagitau cikgu mek sau.dah cakap bawak lah beg apa pun sebab ari ni exam. Tapi aku tetap susun jugak buku teks dalam beg dia. Cikgu pun satu hal, takde nye dia nak bagi jadual periksa. So, aku malas nak pening2, aku susun jer buku ikut jadual harian biasa. Hehe.

Dah la time table aku masuk salin dalam kelas Danish. Pastu tukar kelas dan2 tu tak bagi jadual baru ke hapa. Kalut aku pi mintak ngan anak jiran. Anak bujang aku kalut gak, tapi kalut dia tentu la mengharu biru kan aku. Haha

Tapi redha je lah sebab anak aku skolah kat kampung. Gitu lah pesen kampung. Hua hua hua.

Oh, pagi tadi beriya iya aku pesan suh dia menyapu dalam kelas. Jadual dia menyapu hari isnin. Dah 2 kali dia kena denda ngan cikgu sebab tak menyapu. Bukan malas tapi tak ingat. Hik hik

Tapi dia rileks je citer ngan aku cikgu rotan dia. Sengih2 malu sebab mmg salah dia. Aku tanya gak dia nangis ke tidak. Dia cakap tak. So aku bagitau dia, jangan nangis, sbb mmg salah dia, kena lah denda. Lain kali kena ingat lah.

Pastu dia cerita dia gi check gigi. Dia rileks jer bercerita. Dia cakap satu2 apa yg misi buat. Aku pun naik heran gak awat dia cool jer. Kalo kat rumah, mmg hampeh la mamat tu. So, aku rasa lega bila dia boleh berhadapan dengan situasi2 tertentu kat skolah. Harapan besar aku agar dia mampu berdikari lah. Takde cengeng macam kat rumah. Hihi.


Dah besar anak bujang mek. Kejap jer rasa. Huhu

10 ulasan:

bat berkata...

Dia jenih cool n steady jer kot KV... hehe

KV berkata...

bat,
kalo kat rumah mmg cengeng bebenor tau! Hehe

~Eila @ Along~ berkata...

cengeng sbb manja ngan mek tu..cuba ngan ayah..ade berani ka? hehe kat mek la tpt bermanja...
insya Allah budak2 jenis gini..kalo luar rumah mmg pandai berdikari dan jaga diri...

KV berkata...

eila,
kalo ngan abah dia mmg takut. Abah garang sokmo. Hehe

fabulous.farah berkata...

xlame lagi buleh natu=p

KV berkata...

haha..sikit hari lagi balik cakap dah ada gewe. Pengsan!

Mummy Dasy berkata...

dah beso dah, kejap jekkan... kadang2 bile anak2 ada keje ke xtvt kat sekolah mak2 yg kalut lebey, like me...hehehe

oren berkata...

sekolah mira pon camtuh..ari tu aku call sekolah and makes commment, yang bebudak drjh 1 nih sepatutnya diberi notis apa2 aje lah..balik awai ka, ada hari sukan ka, hapa ka..

alhamdulillah, so far depa mmg bagi notis..nak exam pun bagi jadual siap2..cuma masa tukar kelas hari tuh, aku gak kena tipon sekolah, mintak diberikan jadual kelas baru utk semua bebudak..hahaha...

HANDMADE OWNER berkata...

cengeng bila ade mamk ngan ayah dia jer tu...hehehe

CRAZYBEAUTIFUL88 berkata...

budak lelaki memang cam gitu kot, cool dan steady aje