Khamis, 8 April 2010

BRISKWALK

Now petang2 aku suka briskwalk.

Jam 6.00 mula ngan siram segala bunga keliling rumah. Dah siap baru la start briskwalk.

Nak jogging mek semput nyah! Cara terbaik, briskwalk kejap, jogging kejap. Gilir2.

La ni petang2 suka sebab ramai orang kampung kat bendang (trek jogging mek kan tepi bendang, syok angin sepoi2 bahasa). Musim menuai sekarang. Dina ngan Danish pun excited sebab dorang suka tengok mesin tuai padi.

Kalo dulu 1km pegi 1 km balik. Now dah boleh buat 1.5km pegi dan 1.5km balik.

Orang kampung yg duk bercucuk tanam kat tepi2 tali air tu dah kenal sgt ngan kami. Kalo pakcik2 motor lalu dorang pulak sibuk suh langkah cepat2. Haha.

Tapi kan, stroller yg selalu aku buh Dina tu dah uzur sangat. Nyawa2 ikan dah. Ye lah, stroller zamn Danish dulu. Nak pakai yg Dina pun sayang nak wat basahan. Ingat nak pi cari stroller sekenhen kat kedai bundlelah.

Tak kisah lah tak kurus pun, janji sihat, ye dok? Aku malas dah nak stress pasal gemuk ni. Janji kontrol makan dan workout sikit2 dah ler.

5 ulasan:

Mak Su berkata...

janji hati kita senang, body fit, apa orang punya pandangan, tolak tepi :)

caiyuk caiyuk kv :)

honeylanz berkata...

ayuh kita ber briskwalk...jog mmg semput la ;)

Angah berkata...

setujuuu.. yang penting senaman berterusan.

Aku peknen ni kayuh beskal gak tapi atas trainer la. Hubby tak bagi atas jalan takut jatuh haha

Chaiyok KV!!

~Eila @ Along~ berkata...

teruskan kak..xtvt bagus...
eila naik tangga pun sangap.. nikan nak jog..oh tidak!!!
biarla bdn besar asalkan sihat..tu yg penting kan...

KV berkata...

maksu,
lagi stres laagi gemuk. Haha

has,
hehe..sama lah kite

angah,
weh, jaga diri tau!

eila,
hihi..sokong!