Selasa, 23 Mac 2010

DINA DAN POTONG RAMBUT

Oh, rasa tak best sungguh bila tak dpt nak upload gambar. Malas nak sambung pakai nokia. So, aku menaip saje.;P

Semenjak 'cerdik' ni, Dina mmg susah nak potong rambut. By the way, aku rasa comel jer dina berambut fringe ala2 Noh Hu.jan tu kan. Tapi ramai yg duk rimas sbb fringe dah masuk mata.

Semua orang pujuk dia nak potong rambut. Tp dia bo layan. Ada ketika dia jumpa gunting, dan2 tu dia suh potong rambut. Baru jer acu gunting, mencicit dia larik.

Kat rumah pengasuh pun penat deme tu pakat duk pujuk. Tapi mmg tak jalan la.

Sampai lah semalam. Anyway pengasuh Dina dan bagi hint yg dia nak gi pekan Me.lor. Nak try potong rambut Dina kat kedai cina. Aku tak kisah pun. Tp lupa nak bagi kak long duit.

Balik keje semalam Dina masih tido kat rumah pengasuh. Dlm jam 6 petang, mak pengasuh dia hantar dia balik. Aku tengok pelik jer wajah dia. Hahaaha.. rupa2 nya rambut dah kena potong. Tapi TAK SIAP.

Punya lah tak comel rupa dia sekarang. Hua hua hua

Rupa2 nya, masa nak pegi pekan tu, punya lah dia excited tunggu teksi. Siap membebel marah2 teksi lambat. Masuk je kedai gunting dia cool lagik. Siap dengan kaklong kena balut selimut. Hahhaha. Takut Dina meragam. Tapi baru jer sikit cina tu potong Dina dah meraung. Puas pujuk. Tak jalan. Hiks

Last2 balik dengan rambut tak siap. Compang comping jer aku tengok rambut dia. Nak alter pun tak kasik. Cina kedai gunting geleng kepala. Last2 tak ambik bayaran. Hehe

Balik rumah semua orang pakat gelak. Dia senyap jer. Malu lah tu. Kalo orang tanya pun dia diam jer. Kalo selalu, mmg suka menjawab.

Nasib ko lah Dina. Hehe

7 ulasan:

sisdee berkata...

muahahahahahha napa tak amik gambo...mesti cute!!

tu le sarah pnah le gunting gak kat kedai..belah dpn punn..last2 gunting berdiri smbil bdukung..i le kena dukung..sbo jelah aku :(

tp nie smpai dah pnjg pujuk gunting dia tak nak ish..tak tau le apa nk pujuk g...nk gunting sndiri asben tak kasi..:p

fabulous.farah berkata...

ahahahahahahahah...nanti update la gamba kv=p

teringat masa kecik2=p

eynda berkata...

Lorrr...cian dina :-)

MommyCT berkata...

nanti ambik gambar ye ;) nak tengok pesen baru Dina.

Purpleheart berkata...

pasni panggil dina hujan la pulak..hehehehe..

KV berkata...

sisdee,
ha'a, tu pun pengasuh dia membebel sbb kena dukung dia dan peluk kuat2 sbb dia meronta. Haha

farah,
insyaallah akan diusahakan. Hehe

eynda,
tp dia wat tatau jer bila prang mengumpat pasal rambut dan perangai dia.

mommyCT,
oke, insyaallah

sue,
dah takleh buh HUJAN sbb dh hilang rambut gitu.

mrs shaifull berkata...

mcm manalah agaknya rupa dina tu :) heheheh