Sabtu, 6 Mac 2010

Cerita weekend

Hari ni byk betul keje rumah yg nk kena setel. Semalam mcm tk sempat je sbb separih hari dok jaga kedai. Bila Hubby n mil balik terus sambung masak2. Masak pun ala2 jer. Sotong blekpeper, sup sayur, ikan sungai goreng Dan celur terung Dan petola cicah budu. Bila dah lps tgh hari aku dh capek. Tambah2 Dina demam selsema duk mengaruk sepanjang hari takmo tido. Stress guwe. Last2 pkl 6 ptg dia ketidoran. Tp tk sampai 30 min dah bangkit. Ayarkkk. Sambung mengaruk lagik. Tak larat nk dukung aku buh dlm stroller. Briskwalk ke terusan. Mlmnya malas nk makan nasik. Hubby pi beli sup cendawan Dan ayam goreng Ed.lee. Blom habis mega movie aku dah belayar. Hehe

hari ni sambung sapu debu sampah, jemur baju yg basuh semalam. Pastu sambung basuh lg yg lain. Simpan baju bajan kering dlm almari2 yg dh aku spesifik kan. Haha. Sambung iron baju skolah danish dan baju keje Hubby utk stok seminggu. Pastu sambung basuh tangan segala mak nenek sotong kering. Siap tu masuk dapur tanak nasik. Buh garam ikan yg Hubby gi pukat Dan prepare bahan2 nak wat tomyam. Nak masak terus takdak serai. Suh Hubby gi ambik tp agak Nya dah lupa lah tu kut sbb dia dah keluar pi beli barang kedai.

Ekceli tadi Hubby bawak balik etok yg dia gagau dlm terusan sesambil tgk pukat dia mengena ke tidak. Sapa tau cemana cara2 nak salai etok? Biasa aku masak rebus serai atau goreng pedas je. Macam tk feel jek makan sbb isi etok tu kecik kan.

Oh petang ni ingat nk riki mydin mall yg launching khamis lepas. Dah try nk pegi tp jem hazab sungguh tu Ari. Tak sanggup oh. Oh ingin juga ke Salem aziz/jakel cawangan baru kat situ. Tp tgkla nanti cemana.

5 ulasan:

fabulous.farah berkata...

wah..ade mall baru lagi~

parkson xg lagi

zailamohamad berkata...

waah, Kelateku makin maju
Zaila hok bace entry akak pon naik letih samo..faham..faham..meme letih jaga anak & jadi surirumah ni
Zaila minggu ni hubby outstation ke Labuan sejak hari Rabu lagi, selasa depan baru balik..letih jaga anak sero supo nak nanges..huhuhuhuhu..

myfuzzyworld berkata...

Salam Sis & semua pembaca blog ni,

Saya sangat memerlukan jasa baik anda semua utk participate dlm survey saya.

Disamping itu, anda juga berpeluang memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

atau boleh terus ke:
http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

TQVM
-zu-

Purpleheart berkata...

banyaknya keje diaa..

KV berkata...

farah,
nanti kelik boleh ler gi.

zaila,
akak masa hubby takdok tidak la nak nangis. Tp bila hubby balik terus jadik lembik. Haha

sue,
alah org lain tak kecoh pun, kv sibuk tulis dalam blog. Haha