Rabu, 10 Mac 2010

Capek

At now aku terbentang atas katil sbb kepala pusing. Aku rasa impak ubat selsema plus aku asyik duk menghempus sampai aku rasa nak muntah pun Ada. Benci betul la. Time orang kalut2 ni time tu la nak demam ka, selsema ka. Takpe la, redha dgn ujian kecik yg diberikan pada aku. Tak baik merungut kan, ye dok.

Oh tadi pagi aku ingat nk keje. Bangun nk solat subuh tu mil bitau nenek semacam jek. Dalam pkl 1 pg kut tubuh dia sejuk senyit. Atuk dah ingat nenek takde dah sbb bernafas pun mcm takde. Pastu tubuh panas balik then dlm jam 5 sejuk balik. Tp pagi ni nampak cam ok plk. Dah buka mata Dan boleh makan biskut lembik sesuap. Sampai lah la ni. Tp tetap nampak letih la.

Oh bila 3 hari berkurung dlm rumah aku rasa stress gilak. Hua hua hua. Sbb tu aku benci betul waktu confinement. Haha. So td ngekor Hubby pi kedai beli brg2.

Dan 3 hari ni mmg aku capek gilos. Rasa diri mcm bibik pun Ada. Haha. Dan2 tu aku rasa nak gaji bibik je. Tetamu silih berganti tk putus2. Wajib la hidang air kuih bagai kan. So tugas aku mmg keje2 bibik la. Sampai ke tgh mlm. Lagi pun lps isyak Kami wat bacaan yasin kan. Wajib la hidang kan something untuk org masjid kan. Menjadi menantu tunggal kpd anak tunggal wajib lah redha kan. Hak hak. Oh mlm td mil cakap ngan aku, mintak sabar2 sbb takde org menolong. Aku ckp tak kisah. Takpe, ni kira sumbangan aku pd keluarga mertua lah. Hehe. Ikhlas tau. Napa aku ikhlas? Sbb aku mmg tau yg aku tak boleh nak dengkikan sapa2, haha. So redah aje la. Eh dina pun banyak Bantu aku tau. Tenkiu babeh.

Oh aku nk tanya pendapat korang la. Aku kan dh pakai iucd. Before ni aku telan pil. Cycle period aku ok cuma quantity ala2 jek. Tp datang ikut masa lah. Bila pakai iucd ni period aku takmo datang. Dah 9 hari beb. Hari ke 5 Hubby beli tester tp of coz la negatif kan. Hari ke 7 aku call dr. Ct, aku crite brung breng brung breng la. Pastu doc suh aku tunggu sampai period dulu baru gi check up. Tp aku aku tk period jugak mcm Ada sumthin lah kan. So dari tarikh aku call doc tu, aku kena tunggu seminggu kalo tak period dtg terus ke klinik doc cakap. Maknanya ahad ke isnin nanti aku kena gi klinik la kalo period takmo Mari. Huhu. Korang Ada pendapat tak?

5 ulasan:

CT NORAMIZA berkata...

berbakti pada family mertua, bagus tu KV, saya berdoa saya dpt menantu mcm KV 1 hari nnt, sbb rifqy pun anak tunggal..

rina berkata...

ooo x period ek. rina dulu paka jah bulan lepas tu terus period. tp meme haywire gilerlah. panje supo keretapi. delay pun x rajin.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

alahai sian kak .. duk umh lama2 pun kdg2 tensi ..heh..heh .. nanti share yer info .. sy plan nak ambik pil jer utk family planning nie

atty's berkata...

kty penah pakai iucd..utk tempoh yg lama..sesuai lah ngn kty ..selalunya normal kv..tp utk puaskan ati better cek gak ngn doc..takecare tau..

fabulous.farah berkata...

huhuhu..betul2..kadang2 best jadi menantu tunggal ni..tayah pikir pasal ipar duai..huhuhu