Selasa, 19 Januari 2010

PAP SMEAR

Sapa yg belum pernah buat??? (bagi yg dah berkahwin la)

Aku dah beranak dua, baru 5 minit satni buat. Huhuhu. Sila lah gelakkan aku.

Benornya aku gi klinik untuk tujuan lain. Nak buat pap smear tu sampingan jek. Cakap pok pek pok pek ngan misi, misi suh wat serta merta. Sebab nya takde pesakit, so tak payah menunggu.

Punya lah aku segan, mmg tak tergambar lah dengan kata2. Tapi memikirkan kesan nya, tebalkan lah muka. Bab kata misi, pejam mata je lah dik. Nak buat cemano. Haha

2 perkara yang buat kan aku asyik menangguh buat menda alah ni.

Satu, segan gilo2. Segan lah wei. Nak beranak takdak segan dah sbb baby dh nak kluar dan sakit. Ni takde pape, nak gi kangk*ng depan misi. Aku siap ajak opismate (peneman) masuk bilik sama2. Huhu. Aku dah tak malu kat opismate, malu pada misi lebih teruk. Huk huk

Dua, aku takut akan result nya. Mintak la takde pape. Risau sungguh. Ye lah, dlm sejarah family arwah kakak aku kan meninggal kes kanser serviks. Tu yg aku risau bangat tuh. Huhu

So, nanti dorang akan call untuk result. Harapnya semua ok lah. Doa2 kan aku jugak yer geng.

p/s: tenkiu to rina sebab memberi peransang utk aku buat pap smear. Banyak info yg aku dapat before gi hadap cik misi.

20 ulasan:

honeylanz berkata...

dah pernah buat dah ;)

Lady of Leisure berkata...

tak penah buat lagi huhu

sisdee berkata...

i buat dulu masa pas bsalinkan syahmi..ni dah lama gile tak buat nie..huhuhu..

insyaallah tak apa2...kita doa sama2 ek :)

MommyDania berkata...

bravo kak! mmg patut buat. insya Allah xde apa.

KV berkata...

has,
seriau beb. Malu lg. Haha

lady,
nanti pi buat

sisdee,
a'a, sama2 kita doakan. Untuk sisdee pun.

fatin,
ku tahan malu di hati dik. Huhu

zarin berkata...

memang seriau kan! masa buat tu malu sangat and lepas tu takut gilos bila tunggu result dia...insyaAllah tkde apa2

oren berkata...

aku kena buat last week..kes aku bwk bb awatif utk cucuk 5 bulan, sekali misi ajak masuk bilik nk buat pap smear..adeehhh...

harap result aku nnti ok..pun harap yg sama jugak utk mu...

onnie berkata...

akak dah buat thn 2002....malu siot pasei nak kena kangkang dpn misi kannnn...pastu altnya lak cam mulut itik , seriau + malu gitew....hikhikhik....

yaya berkata...

erkkk... saya tak pernah buat lagi sebba TAKOOOT... Tapi sepatutnya memang kene buat pun.

risanur berkata...

risa pun tak penah wat...takut gak...tapi kena wat gak...tapi sapa nak jadi peneman??sok kak kv la tolong temankan risa...boleh???

kirana berkata...

wahhh tahniah!hehehe

saya jugak yg tak dpt keberanian nk pi ngadap doc :P

~Eila @ Along~ berkata...

sis, sakit tak? hehe ela dulu nak buat mase bebaru kawen..tp disebabkan si misi adelah adik ipar..terus cancel..takkan le nak bg adik ipar tgk tpt abg ekslusif tuk abg die kan..hehehe

Purpleheart berkata...

tak buat lagi.. sangat seram dengan peralatan yang digunakan..

semoga resultnya ok, amiin..

edyan7 berkata...

aku pon first time buat akhir tahun lepas... lepas kena nasihat baek punyer dgn opismate... reason aku same le ngan ko... malu giler beb!!...

tahniah le...semoga segalanye baik~

Mas berkata...

aku dah kawen hampir 5thn...dah dua kali uat pap smear. Tak sakit pun...cuma kita takut jer. Last buat thn 2008...ni nak kena buat lah ni.

rina berkata...

lps ni x malu doh la nk kan*k**ng depe misi. hehehe. aku nk buat utk kali ke 3 doh ni.

KV berkata...

zarin,
huhu..ingat daku sorang berperasaan gitew. Minta2 takde pape lah dok?

oren,
sama2 kita doakan

onnie,
wah kak, siap leh citer cemana. Kv pejam mata taktau dh misi wat apa. Rasa tapi takleh bayang. Hahaha

yaya,
lps pop yg seken ni yaya pi buat tau. Hehe

risa,
datang sini akak teman kan. Takpe.

ana,
pergi lah. Kebaikan utk kita sbg wanita.

eila,
hahaha..jgn la wat ngan org yg kita kenal. Maluuuuuu

sue,
kv tak seram dgn alatan, segan ngan misi. Huhuhu

yan,
wahhh!! Tahniah utk kita kan? Hik hik

mas,
aku tak takut proses buat. Malu pd yg pembuat dan takut resultnya. Hihi

rina,
biso mu! 3 thn lg la aku wat puloks

Nanak berkata...

dah buat dah..hee

KV berkata...

nanak,
bagus2. Hehe

Angah berkata...

Haaa...aku plak mmg regular buat sejak mula kawen dulu. setiap 6 bulan sekali.

Pulak tu pakai IUD kan, memang dah dalam jadual kena buat.

Takpe la malu sekejap daripada menderita sakit. Nauzubillah.