Rabu, 20 Januari 2010

NO POINT

Takde point penting nak hapdet

Life aku sejak dina demam ni kelam kabut sikit.

Kat ofis duk ternanti nanti sms or call dr pengasuh. Kut dina demam balik. Kejap2 dia sms demam, kjp dia sms naik rashes. Kejap2 dia sms bibir(tepi) melepuh. Aduh, serabut aku di buat nya. Bila balik ok jer budak tu. Terus kebah demam. Aduii anak. Mama dan abah kena keje la. Takleh nak cuti or half day sokmo.

Nasib baik malam tadi dah hilang perangai mengaruk dia. Tinggal 20% kut. Pastu dah join abah dia. Siap membaca dan mengeja. Lega aku. Kalu dak, mmg meleseh dgn aku sokmo. Huhu. Letihh.

Danish pulak, bila balik keje aku akan tanya ada keje skolah ke tdk. Dia pun, mmg sokmo tunggu aku balik baru nak wat keje2 tu semua. Tapi, nak menunggu dia siap buat punya la menguji kesabaran. Dengan gangguan adik la. Dengan dia hilang tumpuan la. Serabut aku. Dah la aku nak masak lagi. Adik pulak duk meleseh meragam. Masing2 takmo dengan abah.

Tapi semalam, sambil2 dia buat sambil aku ke dapur siap kan bahan2 nak masak. Tengok2 abah duk melayan dia buat keje skolah. Cepat pulak (cepat sikit je lah banding ngan aku duk tunggu tu). Mmg sengaja kalo boleh aku mahu dia siapkan keje sklah belah petang. Takut bila malam tak siap haru biru pulak kat skolah kan. Malam dia tido awal. Tu yg aku risau bila dia tak siap kan belah petang. Lagi plk malam2 adik nya buat drama lebih.

Oh, malas nya aku nak jalan gi guardian. Banyak benda dh abih stok ni. Uwaaa. Malas weh malas. Bontot terlekat kat kusi jek ni. Huhuhu

7 ulasan:

oren berkata...

lenkali suh abahnya masak (sbb ko nk kena tunggu danish buat homework, n dina plak nk meleseh ngan ko kannn???)

Ms AiReEn MoHd berkata...

tak der pun tulis menjela panjang hah...ngeee ko niasik ade jer idea kak..aku ni sampai tak tertype kat blog aku mencari bahan....gambo semua aku kepam kat camera jerkkk...

mane si budak kecit tu..lame aku tak tengok gambo die sini????

KV berkata...

oren,
suami ku tak pandai tanak nasik. Wakakaka. Tp selalu dia yg tolong siap kan bahan. Cuma semalam dia sibuk tukar tiub motor.

aireen,
tak sempat dowh snap gambar. Asek nanges ajor. Hilang mood aku.

CT NORAMIZA berkata...

la, auntie harap dina cepat sembuh ya.

fabulous.farah berkata...

hahaha..cokeh vontot. jangan malah2 kv..

dina xsihat lg ke wak peranga jah?

Akak Ratu berkata...

ya la kv, bila anak2 sakit ibu yg serabut lbh dr abah kan... akak ni msk arini dah 3 hari iman dlm wad mata akak pun dah naik pedih + bengkak bkn sbb nangeh, he he,tp sbb tido tak cukup... kepala pun cam biul jer... ckp ngan org pun tak focus dah... penat gilers wehhh since last week dok standby jer anak2 sakit... ammar la yg start dulu... pastu jangkit kat si kecik adam pun demam... tp adam kira ok la still in control... so abah jaga adam, akak tunggu iman kat hosp... lps iman bole discharge akak berazam nak qada tido... tp akak tak pasti la tercapai ke tak azam akak tu... he he

KV berkata...

CT,
tenkiu beb!

farah,
baru je sihat. Dan perangai nya ya ampun!!

akak ratu,
huhu..takpe lah kan kak. Pengorbanan sebagai ibu. Kv pun mlm tadi baru merasa tido yg best sikit. Kalo dak, malam duk layan dina meraung.