Selasa, 1 Disember 2009

MASIH TAK DAPAT

Wahai blogger, kenapa kah ko membuat onar sehingga aku jadik tak keruan?

Sakit hati dan letih asyik upload gambar tapi tak kluar2 neh.

Dah la aku sejuk asyik nak shishi jek ni. Huhu. Cerita bab lain la. Lupakan gambar2 buat seketika. Macam la hebat sangat entry aku nak buat kan? Hik hik

Tgh hari tadi, baru berkesempatan gi ziarah opismate kat hospital kb. HRPZ II. Before raya, masa duk kalut banjir2 tu dia dah sakit2. Datang ofis ngan muka pucat. Pastu lena siap mengeruh. Tak pernah2 tgk dia letih sgt.

Besoknya masuk wad sbb takleh bernafas. Dia ada sakit jantung (tersumbat saluran). Now, paru2 dia kena jangkitan kuman. Pastu dia takleh nak bernafas sendiri. Macam paru2 bocor lah lebh kurang. AKu pun tak reti lah nak cerita.

Kota bharu kan jem giler2. Nak sampai ke hospital satu hal, nak park kete lak satu hal. Tapi redah jek la.

Dekat pukul 2 baru dpt masuk. Dah CCU tu boleh masuk 2 org jek. Tapi kami redah jgk masa jaga gi bilik air. Karang abih masa melawat pulak kan. Haha. Dah la ramai.

Tak lepak lama sbb nak masuk ofis semula. Sambil balik sambil carik tempat makan. Kebulur aku rasa. Last2 benti makan nasik sup kat tunjong. Sedap. Sup panas2, regu ngan air nyiur dipupuk angin sepoi2 bahasa kolam mancing dan sawah kat situ. Rasa syok sungguh.

Masa dok bayar tu, tertengok colek 'malas' (cekodok tepung campur kucai tu). Meleleh air liur ha!! Tapi kuat kan semangat. Haha. Kontrol kontrol.

Ops, ada aku snap gambar, tapi blogger buat hal, tak dpt la nak tunjuk.;)


Salam sumbangsih
KV & Co

5 ulasan:

aNIe berkata...

Kadang2 blogger ni majuklah KV...geram kan bila upload gambar tak dapat2..

Colek malas...kenapa ada perkataan malas tu...hehehe...kalau dah buat colek tu kira rajin lah tu...

zailamohamad berkata...

jem lagi ko??huhuhuhuhu..bilolah nak ado highway kat Kelate ni..mareng zaila kuar umah kol 2 petang, kol 6 tu dok Krai lagi..sakit hati make jem hok dok sedap langsung!!!

KV berkata...

Kak Anie,
Ntah le. Tp kt sini mmg panggil gItu. Hak hak

Zaila,
selagi tok abih cuti skoloh selagi tu lah jem. Huhu

risanur berkata...

risa dpt rasekan macam mane dok kat wad CCU tu..seksa...

KV berkata...

risa,
ye ke? Alhamdulillah risa dah sihat kan.