Rabu, 2 Disember 2009

GELOMBANG KE TIGA

Banjir datang lagi.

Malam tadi tido tak berapa nak lena. Sedar2 hujan, sedar2 hujan. Lebat pulak tu, gerun weh. Hubby siap bangun survey kut2 naik air. Mmg la lps duk rumah baru ni rumah kami tak pernah banjir. Tp bila hujan yg sgt2 lebat tak de nak berhenti tu, risau gak ah.

Rumah jiran kiri kanan dan belakang dah banjir. Tapi air takat betis jer. Selalu sampai lutut.

On da way nak mai keje tadi pun dah banjir sana sini. Sungai2 dah nak melimpah air. Ada 2-3 jalan yg kami terpaksa redah air. Signboard warning pun dah pasang.

Tengokkan langit gelap gelita dan hujan masih turun, potensi air nak naik lagi ni. Rasanya kejap lagi kena roger2. Kalo air makin tinggi, kami pun kena balik la. Karang tersangkut kat ofis. Huuhu.

Call pun bertalu talu dok report suh pasang sign board. So, sapa2 yg nak lalu jalan Kota bharu - kuala terengganu sila hati2. Takut sangkut dalam banjir.


Salam sumbangsih
KV & Co

8 ulasan:

CT NORAMIZA berkata...

KV, hati2 ye. kerajaan negeri x de apa2 plan ke utk tebatan banjir kat sana?

pB berkata...

Allah Maha Berkuasa

honeylanz berkata...

pg td ambik sil kt hentian putra, dia ckp kg dah start hujan x berenti² dah..mcm nk banjir balik...

zailamohamad berkata...

bakpolah tak banjir masa zaila dok kat kampung haritu..huhuhuhuhu..buleh wak alasan banjir..huhuhuhu
take care ya!!

KV berkata...

CT,
kalo tempat kv keje ni mmg dah ada terusan, tp bila air byk sgt sempat jugak lah banjir sekejap.

PB,
insyaallah takde kejadian buruk. Akak doa2 kan ye.

has,
ari ni dh banjir pun. Banyak tempat rendah dah kena pindah.

zaila,
hihi..nak kasi can org key ell beraya lah tu.:)

MommyDania berkata...

hati2 kak. doanya semua ok.

Al Quds Travel berkata...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Nikmati diskaun umrah RM999.00

KV berkata...

fatin,
insyaallah. Tapi mmg gerun tgk org kampung selamba je kasi anak2 dorang main banjir tanpa pengawasan.