Selasa, 20 Oktober 2009

PANCING IKAN

Petang2 sambil jogging sambil hubby ambik kesempatan pancing ikan.






Ikan pertama yang dapat.




Tengah mengintai abahnya kut2 ada lagi yg kena.




Ikan pujaan hati, sampai lebam ikan dikerjakannya.




Habis hanyir satu badan.



Tapi, dah seminggu lbh tak jogging, tunggu minggu depan lah kut start jogging semula.



Salam sumbangsih
KV & Co

10 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

sedap kan i9kan pancing sendiri ni.. fresh gitew..

rina berkata...

beraninyor dina pege ikan

KV berkata...

lady,
manis sungguh daging nya

rina,
siap konyok ikan tu!!

MommyCT berkata...

selamba je dina pegang ikan .... dah biasa ek.

Diana (Mama Adam Mukhriz) berkata...

wah beranienya pegang ikan fresh tue .. leh bwk gi mancing selalu nieh ..

pB berkata...

ikae gapo tu?

KV berkata...

mommy CT,
dia kalo ngan haiwan ni mmg teruja yg amat!!

diana,
tp dia cepat bosan. Huhu

KV berkata...

kak PB,
tau la ikan gapo. Kv panggil ikan putih jah. Nanti nak kena tnya hubby.

atty's berkata...

sekali sekala mancing..besh gak..

go beyond the horizon berkata...

bestnya ada dekat dgn sungai.
kalau saya ada kawasan lapang cam awak, saya buat kolah tangkap ikan yang kecik kecik dan campak dalam kolah tu.

bawah kolah tu ada paip bleh buang air bila kotor.. dan tambah air baru je... pastu letak teratai, kangkung air, .. few month lepas tu ikan kecik boleh disauk buat lauk.. best

kawan saya punya nenek letak pembetung paras pinggang, buat camtu, tapi banyak anak keli dan sepat. best bila cucu dia balik kg dia pancing atau sauk je. pastu masak dgn kelapa cili dan bakar...sedap.


awak kalau umah dekat sg tali air suruh je laki tangkap anak ikan pakai jaring, pastu letak dlm kolah.. takyah beli benih ikan..

saya suka tangkap ikan dan bela ikan