Rabu, 26 Ogos 2009

SENTAP OKEH!!

Semalam aku sentap giler babas tau! Mek tensi! Mek tensi! Begitu lah kaedahnya. Huk huk

Kes nya, my big bos interkom unit aku, masa tu aku yg pickup call (nyesal aku tak ponteng ke mana - mana). So, aku di arahkan kan ganti opismate yg bercuti 2 hari (start hari ni) ke mesyuarat bersama PBT.

Ayyyooo!! Aku tatau sepatah haram pun kes yg akan di mesyuaratkan jam 9.30 pagi ni. Apa aku nak cakap dalam meeting nanti. Yg aku geram, opismate aku ni dgn selama bagitau big bos aku boleh ganti dia. Binawe. Tak pepasal aku rasa nak mencarut ni. Dah la aku puasa ari ni. Sabarrr!!!

Mcm2 alasan aku auta big bos, tp tak lepas. Katanya 'saya yang menurut perintah' kan. Wajib mek turuti walopun hati luka parah. Tensi weh!!!!!

Pastu pagi2 lg aku kena cari maklumat yg nak kena jawab dlm meeting nanti. Kawan tu dh seronok bercuti tau! Hampeh!

Semalam mmg aku bengkek giler. Siap aku merajuk tak bercakap tau. Sekali pikir bodoh pulaks. Tp mmg cannot help myself la! Otomatik jadik gitu. Haha. Hubby kata, pergi jer. Ibarat kata Nadia AF, 'redah jer!!!'. Masalahnya aku kena hentam dalam meeting nanti aku nak jawab apa?

Hubby gelakkan aku semalam, merajuk mengaruk macam Dina dia kata. Mcm2 dia wat lawak bodoh nak suh aku gelak. Siap ckp, kalo aku dpt elaun mesyuarat nanti boleh belanja makan sirloin steak. Huk huk. Lama2 aku ok, setelah aku keronyok hubby, geram nak lepaskan perasaan. Nak berteriak nanti MIL ckp aku gila puloks. Tapi pagi ni aku gemuruh pulak. Sekali pikir nak cuti jer. Tp nanti big bos mark aku plk kan?

Haish geram tau! Geram mmg aku geram!!!! Korang doakan aku selamat pergi dan selamat kembali okeh! Hik hik


Salam sumbangsih
KV & Co

17 ulasan:

CuTeMiUt78 berkata...

oopsss... ko tarik nafas dulu.. pastu lepaskan pelan2 dulu.. baru masuk meeting room tau.. bykkan berdoa semoaga semua berjalan lancar..

eemmm ko ni macam diperkenakan kawan ko yg cuti2 tu je.. agak kot..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

hehehe..gudluck KV!!!

KLMari berkata...

Sabo sabo..bertenang...hehehhe...manalah tau kot kot dalam meeting nanti the other party tu tengok KV lebih bagus handle daripada member KV tu kan...Apa pun, all the best yeah !!!

Zareda Norman berkata...

KV

benda ni baru jadi pada kak zars emalam. mewakilkan penagarh pi meeting sekali tu, progress report penagarah akak jer tak hantar, pengarah lain semua hantar.. wow.. muka akak dah pijar ni, matiklah kena bambu dalam meeting siap baca ayt Kursi tu.. ahahha kelakor siottt.. call Hp boss tak berangkat plak.. haru.. so akak study fail (nasib baik bwk fail) sms sana sini.. dapat maklumat catat dan jawab progress report verbally aje.. dengan senyuman menggoda gitu.. Syukur lepas jugak..

Steady KV.. ni cabaran untuk buktikan kerja ngan gomen bukan senang.. ehhe

risanur berkata...

wat bersabar la kak KV....insya'allah selalunye insan teraniya sebegini Allah akan menyebelahi kita....jgn tensen2 k...senyum selalu :)

KAKTINY berkata...

baca bismillah.. al-fatihah.. selawat dan jgn lupa doa tenang hati..

kaktiny kalau kena menda2 camni.. (walaupun bengang).. tapi selalu ckp pada diri.. "hari ini akan berlalu.. so.. just go and face it!!.. apa nk jadi... is up to HIM... dh tersurat dan tersirat dah".. (nak bagi konfiden diri la konon tuh.. hihihihi)

ala2 kata nadia AF.. "REDAH JER"..

hihihii...

(nanti citer la.. apa yg jadik..)

nanonano berkata...

slamat pergi & slamat kembali ye kak..

*wahhh ayat mcm nk wish ke org yg nkg haji je.. :p

kakLuna berkata...

nnt ko bg pantun ada lori ada bas kat member ko tu..hehehe

saya berkata...

selamat..selamattt..selamatttt... apa la 'kwn' kv tu. kalo dari dulu nak srh ganti bagitau la awal2 kat kita so kita pon blh buat persediaan awal2. tak le kelam kabut. sabar ye.. (ckp srh sabar tu sng, nak menghadapainya tu parah). hehehhee... pose2 jgn marah2. peace..

yaya berkata...

ayo... harap2 semuanya ok!

i.am.belle berkata...

oh selamat berjuang. yakin boleh. gagagaga



balik nanti kasi boom sama itu hangsuang yg bercuti. dajal sungguh dia kan.

my little family berkata...

redah jekk KV...mcm nk p berperang lak, semoga selamat pegi selamat pulang..hehe

kak wos berkata...

skarang dah 1.07 tgh hari..
amacam kak?
slamat tak pg tadi?
hehehehe

Mas berkata...

salam KV....lama tak jengah ko, asyik tenggek kat FB jer aku. Hahaha aku pun bengang gak ni...dah lepas kat blog baru rasa lega.

bat berkata...

hehe angguk jer KV.. cakap jerk kang next meeting will info *merasa no*...

zailamohamad berkata...

Kelakar r baca entry akak ni..agaknyer betol r cakap hubby akak..macam perangai Dina pon ada..tapi kalu Zaila pon bengang goks..

adanz berkata...

ish bahaya ni keronyok hubby di siang hari bulan ramadhan ni, silap2 kene dua bulan berturut2!