Rabu, 12 Ogos 2009

HURU HARA

Hidup ku tiada makna sbb putus talian internet. Huhu

2 hari lps, lori masukkan stok crusher run ke pejabat aku. Tp pemandu lori tu cuai sungguh. Dia tak perasan masa dia undur lori (sambil tanker belakang diangkat) telah tersauk kabel elektrik.

Harus, overload. Semua meletup. Komputer, printer, dan byk alatan lain yg rosak. Aku pulak, bawak lappy sendiri ke opis. Sbb nya, kat desk aku ada port internet. So, aku sambung ngan lappy aku je lah. Malas nak menyibuk kt bilik komputer.

Makanya, adaptor lappy aku hancur uols. Terbakar terus. Nasib baik adaptor, kalo lappy? Laagi lah mek nanges!

Semalam dah survey adaptor baru. Mak oi, rege dia. Agak memberangsangkan. Huhu. Dah lah lappy aku dh kondem bateri. Nak beli bateri pun satu hal la puloks.

Banyak nak buat entry tp bila lappy kena gantung, harus mak patah kaki tangan.

Oh ya, untuk pengetahuan, aku guna lappy sendiri untuk kerja2 pejabat yg kena online. Karang korang cakap aku sibuk berblog tak wat keje pulakkan.

Hehe.. tak pepasal aku cerita tah pape. Padahal bukan korang nak tau pun. Rasanya minggu depan adaptor lappy ku akan diganti. Cepat lah wei!!! Tak tahan dah ni. Terasa gelap dunia ku. Nak wat entry ni pun terpaksa pinjam pc org yg selamat. Huhu

Eh, lupa nak cerita. Masa kejadian tu kan. Lampu kalimantang kat atas kepala aku meletup dan keluar api biru. Punya lah besar apinya. Mmg aku rasa aku dah meletup kat situ lah. Semua rata2 ingat letupan bom ker, gempa bumi ke apa. Mmg kuat betul. Cemas, huru hara dan mcm2. Department lain pun siap meletup keluar api, gegar2. Tenkiu TNB sbb cepat bertindak. Horahh!!



p/s: Selamat datang buat Zura atau aku panggil aboss ke blog ku. Hihi. Bos, cemana boleh jumpa blog ai? Nanti tgk kt link blog kenkawan lain okeh (exutm).



Salam sumbangsih
KV & Co

15 ulasan:

bat berkata...

Ini dinamakan blogger tegar yeww...
hiks gigih kaedahnya..

KAKTINY berkata...

uish.. meletup atas kepala?.. bahaya tuh... menakutkannya..

habis crash semua barang eh?.. aduhai.. camner nak buat kerja tuh... (tak dapat cuti setengah hari ker?.. hihihi)

aNIe berkata...

Akak kalau takde internet memang terasa patah kaki tangan...mana taknya semua dihujung jari je...

kirana berkata...

hihi sib baik ada tengkiu TNB kat bawah tu...

KV berkata...

bat,
kalo kt rumah google ngan henfon jer. Tp line kureng sbb tu takleh apdet blog sgt. Very limited. Huhu

kaktiny,
cuti tak cuti mmg pans belengas itu hari la.Huhu

akak anie,
mmg gelap dunia ku kak. Hehe

ana,
benda yg baik harus kena remark. Hihi

CuTeMiUt78 berkata...

uish.. meletup kat atas pala..?? sib baik ko tak apa2 KV.. syukur selamat semua.. ish memang takut kan klu kena situasi yg camntu.. teringat aku masa kat ofc hari tu.. lebih kurang cam kat tmpt ko la

KLMari berkata...

Uish !!! Nasib baik takde yang cedera.....Internet office down? My office mate semua terus down..takde mood even though sistem office yang dipakai tak yah access internet pun..kehkehehke...

KV berkata...

cute,
masih teringat kengeriannya tau!

KLmari,
hehe, ala2 down with fever gitu kan. Takdak mood babeh!

MaMaMiE berkata...

Syukur le hang xdak pa meks, org kate sediakan payung sblm ujan lam kes hang ni baek sediakan helmet sblm terhentak pape...ngeh²...

Mama-Danish & Sarah berkata...

MUJUR OFIS KO TAK TERBAKAR KAN....BAHAYA BETULLL

SELAMAT BERBLOGGING DGN MEMBER BARU AKA BOSS KO YA...BOS PUN DPT HIDU DAH KO BUAT APA SKANG NI...HIHIHI...

cendawanintim berkata...

bahyer betulllllllllll....isk3333

KV berkata...

makmie,
wajib aku pakai helmet ni. Huhu

ain,
Abos tu bukan bos aku lah, saje aku panggil dia cenggitu. Roomate/coursemate n geng zaman utm dulu. Hehe

cuni,
ko dah ok ker yang?

Nanak berkata...

uh, nasib baik tak pape kan?

shuzana berkata...

kak..bahaya giler..sib baik x de apa2..

atty's berkata...

hish sampai meletop2..nasib takde apa2..kv