Rabu, 22 Julai 2009

REUNION

Sebab dh 10 tahun tak jumpa kawan2 lama kan (ex diploma qs utm), kami pun decided jumpa jumpi malam tu makan2.

Tapi tatau nak makan kat mana. Semuanya blurrr. Dorang (tetamu) serah kan pada kami tuan rumah (org kelate).

Dlm pd dok blur tu, gi eport ambik hubby lina yg baru balik from brunei. Singgah rumah lina jap (on progress) sbb nk hantar cermin. Karang hubby dia bawak beg besar dn berat pecah lak cermin tu nanti.

On d way nak hantar aku tu, yandy dh sms tanya acara mlm nanti cemana. Haha. Kami masih buntu. Last2 hubby lina cadang kami wat port luck kt rumah aku. Nak masak masa mana dh, mmg tak sempat.

Terus call yandy n d geng suh dtg rumah aku jam 8.30 malam. Dorang beres jek.

Kat rmh, lps solat asar terus ajak hubby gi kedai. Mcm2 nak beli. Haha. Agak kalut jgk sbb jam 6 ptg, byk jgk nak kena beli.

Alhamdulillah jam 7.30 dh setel semua yg dibeli. Terus mandi dan solat maghrib. Hubby tolong buat air. Haha. Tq bi!! Pastu keluar kan pinggan mangkuk semua. Potong tembikai.

Kejap nya Mama & co sampai bawak buah dan kopok. Kalut2 kat dapur, lina & co sampai. Terus hidangkan satay, murtabak raja (kena panaskan dulu) dan ayamas.

Pastu yandy call bagitau dorang tunggu kat BERNAS. Aku pun risau gak, mlm2 buta dorang sesat barat nanti, satu hal lak nak mencari. Baik dorang tunggu aku gi ambik je.


Alhamdulillah, walopun dgn masa yg singkat dan kelam kabut, majlis berjalan lancar. Alah, acara makan2 dan borak2 jek. Dan lepak. Hihi

Gambar sepanjang malam tu.







Gambar yg aku cilok dr fb Mama, apsal jadik kecik lak eh?




Lps ni tatau lah bila plk boleh jumpa jumpi. Sama2 geng kelate pun ramai lg yg blom jumpa slps 10 tahun. Insyaallah, moga ada pertemuan lg lps ni.

Sekian.



Salam sumbangsih
KV & Co

8 ulasan:

sya berkata...

Cantik rumah KV

KV berkata...

kak sya,
biasa jer kak, kv tak pandai hias. Huhu

:: HUSNA :: berkata...

best dpt jupe kwn lame kan kak..
mesti byk cite...
pastu ungkit kisah2 lame..
hihi..

kak
besar rmh...

KV berkata...

husna,
mmg kami asyik gelak jer ngat kisah lama.
Alah, rumah akak biasa jer.

Ungku Nor berkata...

cuak jer kalo kuah tumpah kat kusyen lawa awak..hehehe

sayang weiihhh.. ;D

Purpleheart berkata...

Seronoknye buat reunion.. cantiknye umah Kv..

KV berkata...

kak ungku,
dorang awal2 lepak kt meja makan. Haha. Alah, tak kisah lah kalo kena kerusi pun.Bukannya mahal sgt. Hehe

sue,
mmg hepi giler ah.

MaMaMiE berkata...

Makaihh meks, ghumah hang besaq gedabak, bleh sesat barat aku dlm tu kan...ngeh²..