Khamis, 23 Julai 2009

BULUH BETONG

Dah lama Kak J, kawan hubby nak hadiah kan kami pokok bunga. Tp mcm tatau nak create landskap cemana sbb byk benda yg kami nak setelkan dulu sebelum buat landskap. Tu pun kalo pitis ada, kalo dintis, melangut je lah. Haha


Masa hubby gi jalan2 nurseri kak J, dia suh hubby pilih nak pokok apa. Hubby pun kemain pening nak pilih, rambang mata you!! Haha. Last2 pilih pokokbuluh.


Balik keje 2 hari lps, kami tgk dah siap ada pokok buluh kat tangga. Suami kak J yg hantarkan. Wah, bila tgk ada pokok buluh kat tangga tu, mmg hati terus berbunga bunga. Berseri tangga ku okeh.;)







Cuma nya, pasu dia kecik sikit. Nanti hubby nak tukar pasu besar bentuk 4 segi. Senang rebung2 nya nak tumbuh.



Terima kasih daun keladi buat kak J dan suami. Hihi. Nanti kalo kami nak buat landskap, akak kautim murah2 yer. Hik hik

Sekian.



Salam sumbangsih
KV & Co

11 ulasan:

CuTeMiUt78 berkata...

kv, umah ko memang cantik la.. bila la agaknya aku blh smpi umah ko ya

~dARlee zURiS~ berkata...

macam best je pokok buluh tu kak
senang jaga ker?
jelesnye tengok bunga2 tu...

Mrs LVoe berkata...

besar yea rumah KV. trasa kerdil sha.

KV berkata...

cute,
insyaallah ada rezeki mai kelate ko mai rumah aku ek.

zuris,
ntah la, akak tgk kt restoren tu mcm tak berapa disiram, elok jer tumbuh. Tp tatau lah kut2 tak serasi ngan kami.

sha,
rumah kv biasa jek. Rumah kampung. Takde apa yg pelik. Kv pun kagum ngan henbeg sha yg lawa2 dan gojes dan mahal tu. Ntah biler kv merasa nak memiliki. Huhu

atty's berkata...

suka ar kv..kty tgk pokok buluh tu .nampak cam segar je kawasan sekeliling..bila nak sampai umah kv nie

KV berkata...

kakty,
kv pun suka lah pokok buluh, Nanti nak beli yg jenis lain lak. Mcm2 ada buluh kt nurseri kan?

yaya berkata...

bagus akak ni, saya knowledge pasal gardening atau pokok ni zero, hubby yg terror....

De' Sal berkata...

Lawanya....kak sal pun berkenan,elok kv beli pokok kurma plak.Dulu ingat nak tanam pokok kurma rumah kat kampung tu,tapi memandangkan takde orang nak tolong siram,terpaksa pendamkan dulu.

KV berkata...

yaya,
akak pun ikut hubby je. Akak bkn reti sgt pun.

kak sal,
hajat tu mmg berhajat lah (hehe) tp blom sampai masanya.;)

mNa berkata...

kak, ada pokok buluh gak ekk..umah mas pon ma baru beli 2 pasu..datang la umah..

KV berkata...

mas,
ye lah, rasanya akak ada terpandang masa dok lalu lalang tu. Hik Hik