Khamis, 23 Julai 2009

BUKAN UNTUK RAYA

Hari ni aku berhasrat nak beli kan kain pasang utk (errr...ramai lah plk nk sebut satu2), kiranya org2 yg aku nak bagi kain pasang lah senang. Hihi

Tapi ada bajet gak ah, takleh la nak hentam kromok jer kan. So, aku pusing2 pasar minggu tgh hari ni, pastu aku rambang mata tatau nak pilih yg mana. Aku dok target viscose yg biasa tu. Tak le pemakai panas memakai nya di hari raya. Tp takdak stok. Ada yg jenis mahal jek. Cer try tgk pesen lain. Tp mcm kureng jek. Beribu - ribu pilihan kat pasar minggu tu tatau yg mana aku berkenan. Berkenan dgn rege sebenarnya. Haha


Last2, janji ngan tokei kedai minggu dpn sbb kv kegemaran aku tu takde stok baru. Minggu depan baru byk. Takpe, nanti aku leh gi ronda nagoya ke kamdar ke, tgk lah kalo sempat.



Tapi





























Tetap tak pulang dgn tangan kosong.


Merasa aku sambar gak untuk diri sendiri. Tak boleh blah!




English cotton utk dibuat baju kurung.



Dah target balik keje karang nak singgah satu tailor ni. Harapnya dia ambik lah kain aku. Moga sempat siap before puasa lah.

Kesian aku dh takde baju baru. Kain asyik beli tp baju tak siap2. Mek kuciwa laaaaa!!

Oh, bercerita ttg baju baru. Besok malam aku ada dinner kt perdana resort. Tapi aku takdak baju baru. huhu. Sedih. Merasa aku ulang tayang pakai baju lama.;(
Salam sumbangsih
KV & Co

13 ulasan:

i.am.belle berkata...

cantik kain ko KV.

aku punya kain kat tailor dari bulan nov tahun lepas sampailah skrg tak sempat amik lagi. haih.

MommyDania berkata...

cantik la kak. bunga tu mcm dilukis.

KV berkata...

belle,
aku masalah tukang jahit tak jahir. Adoii..tekanan.

mommy dania,
ntah le, akak rambang mata dek!

cokolat berkata...

akak.. saya ni sangat jahil.
viscose tu apa kak? hihi..

MaMaMiE berkata...

elok benaq la hang p hantaq la ni, tailor aku dah siap warning, hujung bln nh xnk amik dah, gigih aku carik kain sbb baju hubby ngan anak² pon blum belik/hangaq, ...huhuhu..

Psstt..meks, hang p chek komen aku pesal dress hang tu naa...

AyunasiA berkata...

laaa kata aritu dah boleh jahit baju dina. jahit le baju sendiri pulak. ada berani??? (i dare you! hihi)

shuzana berkata...

kak..cantek kain tu..mahal tak...?thn ni, shu suh umi uruskan semua..harap2 balik raye, semua dh ready..

edyan7 berkata...

aku antar kain bulan 5... hari ni baru siap.. kat sini ...tempah satu baju 45 hinggit... tension aku time membayar... kalau le aku pandai jahit sendirik... pas ni senget pon sengetlah... tak kira...kena belajar jugak...

kain ko tu cantiklah...

Zareda Norman berkata...

kak zar sempat tempah 3 pasang jer untuk raya.. tu pun berabad lamanya dah hantar.. cik hubby baru jer hantar untuk baju raya..

Mas berkata...

Aku salu beli baju siap jer...salu orang tak suka baju siap sebab tak ngam ngan badan dia..tangan jadi pendek etc. Tapi nasib aku sentiasa baik bab-bab baju raya ni sebab sentiasa ngam ngan badan. Tahun ni nak pakai fink...fink fanther....sambil wink...wink

l i e y n berkata...

beli je baju siap kat butik....

CuTeMiUt78 berkata...

eemmm cantik la kain tu.. eemmm kan hari tu dah blh jahit baju dina.. try la utk baju sendiri plak.. mana tau kot lagi cantik dari hantar tailor

KV berkata...

cok,
ala2 cotton tp lembik sikit. Gitu ler.

makmie,
tailorina sungguh sombong, takmo terima. Mek nanges!
Nanti mek pegi cek komen mu itew.

ayu,
nampak gaya nya kena try jahit sendiri lah. Hik hik. Masak!!

shu,
mesti uminya dah siapkan awal2 tu.

yan,
jom sama2 kita jahit sendiri lah.Kan?

kak zr,
kv dh byk pasang hantar tapi satu pun blom nampak bayang ni. Cemana? Hiks

mas,
fink tak boleh dipisahkan ko ek? Sungguh gegirl la. Aku kdg2 baju ready made susah nak dipadankan sbb aku berisi dan rendah. Huk huk

lieyn,
mmg lah kalo sesuai ngan saiz harus beli yg dh siap. Kalo semua baju2 ku tak siap harus beli yg ready made dah nanti. Hehe

cute,
nak try jahit baju aku gak ler. Harap2 ok kan.