Rabu, 29 Julai 2009

MY NEW GEJET

Hiks..tak tahan aku asyik org lain jer dok beli oven microwave bagai. Dah la aku pun lama dok mengidam.

Zikir punya zikir kat telinga suami, akhirnya dapat jugak aku mugo ni. Haha.

Byk tempat gak kami survey. Memula tu takdak idea nak beli yg mana. Pastu tak reti nak tanya apa. Haha. Aku kalo boleh nak yg semua fungsi.

Last2 gi kedai amoi ni, dia sajeskan aku beli yg sedan jek. Boleh defrost n grill. Tp tak boleh bake. Kalo yg semua function ada mmg mahal. 1k lbh. Gilo ah. Aku pun bukannya rajin main masak2 ni. Wat rugi jer. So dia sajes beli yg tu. Kalo nak bake beli jer ketuhar letrik biasa. Jimat sungguh. Bagus gak idea amoi ni. Tp kat kedai dia tak byk choice. Tak jadi beli kt situ.

Gi lg dua tiga kedai. Last tersangkut kt satu kedai yg stakat aku dok survey tu, kedai tu bagi plg murah. Lantak lah kalo org lain beli lg murah pun. Sbb aku dh beli pun. Hubby dh bayar pun. Haha. Nak wat cemana dah.



Ni lah dia..







Tara!!! Semalam aku dh defrost n grill sayap ayam asap api tesco. Slalu goreng jer kan. Best2. Sampai terlompat lompat aku kesukaan sambil ucap tq kat hubby. Mmmuaahh!!



Tapi masih lg tak berapa paham sgt. So, manual operation note ada sokmo kt situ. Nak Baca n study satu2 sampai aku pandai n mahir ngan semua butang2 tu. Hiks. Syok ah.

Nanti dekat nak raya baru beli ketuhar letrik. Aku cop brand sharp. Murah jer. Mana tau kut2 teringin nak baked kan. Bi, nanti jgn lupa yer!



Salam sumbangsih
KV & Co

24 ulasan:

CuTeMiUt78 berkata...

eemmmmm pas ni blh la ko memasak sakan ya KV.. heh..heh..heh..
hari tu kakak ipar aku beli kat court mammoth yg blh siap bakar ; grill n bake.. penosanic punya reganya dlm 700++ gak la.. tu masa ada promotion.. not bad gak.. so aku la yg merasmikannya..

:: HUSNA :: berkata...

syok ar ko kak dpt benda ni...
nak2 dh dekat puasa ni kan...
sahur nnt blh panas kan je...
senang keje

~~ciklinn~~ berkata...

vavavvavav semakin sakanlah masak skrg yerk...

risanur berkata...

sama cam risa punye la kak...risa pun lum abis explore lagi...best kan apa yg diidamkan sudah nampak di depan mata...

Mrs LVoe berkata...

sakan la masak pasnie.. sha byk dpt free sbb redeem point credit card dulu

cokolat berkata...

akak kv ku cayang..
gejet mu itu sungguh menawan kalbu saya! sayapon terpk nak beli jugak sebab nak pelbagaikan menu diet saya ni menggunakan gejet itu..

pB berkata...

lepas ni , penuh dengan gambar makanan la pulok ...



bagus bagus ....

KV berkata...

rina,
kalo fully function mahal la. Hiks

husna,
tujuan utama beli nak panaskan makanan ler. Nak2 time sahur kan.

lin,
takde de masak bagai. Panas2kan lauk jer. Haha

risa,
oke, apapahal akak tak paham, nanti akak roger ko ek?

sha,
uish..dpt free tu. Syok!!

cok,
bagus utk menyokong diet oke. Harus ko beli noks!

kak pb,
ahahaha..gelak weh. Sbb 'rajin' do'oh nak masak. ;P

my little family berkata...

pssstttt....KV zikir gapo kat telingan hubby tuh? leh ajar dok? hahaha..sakit perut bc n3 kali nih.

PuteriSatu berkata...

Benda alah ni pun termasuk dalam wishlist akak sebelum puasa... nak rembat gak seketoi..... bila? wallahualam...ahaks....

KV berkata...

MA,
ahaha..setiap isteri harus tau zikir apa yg 'msyuk'. Hik hik

puteri1,
must buy! Puasa dh nak dekat ni.;)

neezareef berkata...

wooo..pasnie senang arr nk panas2 masuk je microwave

atty's berkata...

wah lepas ni mesti kv rajin masak nie .tak sabau nak tgk ..apa menu yg kv nak masak

edyan7 berkata...

*two thumbs up*... best! best!

nnt post gambar makanan yang dihasilkan ye...!

KV berkata...

neeza,
ha! Tu lah tujuan utama. Hiks

kakty,
ahahah..takde maknanya!

yan,
huhu...nak masak apa pun tatau la.

l i e y n berkata...

bestnya dapat barang baru.....

bat berkata...

nanti bleyla merasa buat kuih raya tau KV.. hiisks

shuzana berkata...

kak...mesti ayat power kt hubby kan..pasni..sokmo masak le..x bleh mkn luar dlm mase sebulan kot..

mummysya berkata...

lepas nie banyaklah resepi dalam blog nie....

muahahahaha

Tijah berkata...

wallawehhhh! pewitttt! bleh la buat ayam golek pasnih

KV berkata...

lieyn,
best3x

bat,
kuih raya kena tunggu beli oven letrik dulu. Hik hik

shu,
ahaha..kalo dpt tahan sebulan mmg magik ah.

kin,
resepi ke benda. Hik hik

jah,
nak try, nak try. nanti mek godek blog hang carik resepi.;P

MaMaMiE berkata...

uuihhh meks jeles nye aku weii, aku dah ngidam medalah ni dari zaman jipun lagik, kena tingkatkan skill pujuk rayu nih....ngeh²...

NANAK berkata...

uih, jelesnya..hehee..
i sedang kumpul bajet juga ni utk membeli..heee

KV berkata...

makmie,
cepat2 wei, dah nak puasa ni.

nanak,
takpe, lama2 jd bukit. nanti beli yg best tau!