Khamis, 4 Jun 2009

VISCOSE DAN CHIFFON

Walopun lambat lg raya, tp sbg staf gomen yg tak pakai uniform, harus aku slalu beli kain pasang.

Pujaan hati ku tak lain tak bukan mesti chiffon. Entah, hati dh terlalu jatuh cinta ngan chiffon. SEdap pakai dan sejuk. Kain lain ada gak aku beli tapi jarang.

Now, aku tgh pikir nak hantar ke mana. Aku ada tukang jahit tetap, tp dh byk pasang hantar kat dia. Tiap2 minggu dan bukannya sepasang seminggu, tp lebih. Aduyaii...masalah nak membayar upahnya nanti. Dan, tukang jahit aku tgh pulun siapkan org lain punya sbb asek2 aku, asek aku jer kan. Mek pasrah,

So, kalo nak cepat mmg wajib aku kena cari tukang jahit altenatif ni. Kat mana agaknya?



Minggu ni, aku beli 3 lai shiffon, satu viscose dan satu plain hitam nak wat kain.

16 ulasan:

:: HUSNA :: berkata...

cntik corak kain tu kak..
bile la aku nk pi jln TAR ni...
nk beli kain utk rye..

Mas berkata...

aku blum beli kain utk raya...beli baju siap jer. Aku pakai unipom...tiap tahun dapat 3 pasang baju termasuk dari atas pala sampai kaki..tak terabis pakai.Ari khamis jer pakai baju biasa.

rina berkata...

ni stok raya ke stok bukan bj raya...

De' Sal berkata...

Jangan tak tahu, ini tukang jahitnya, he he......tapi jauh la....

zailamohamad berkata...

kalu duduk Klate meme bertuoh..kain2 muroh & cantik2 blako;)

~LIZA~ berkata...

kalau u kat kl, i boleh la suggest ada a few tailor yg bagus2.. murah2 pulak tu diorang charge..

pB berkata...

kak pB raso kak pB nok beli hok siap jahit doh tahun nie ....


kak pB ado tukae jahit hok kak pB suko sgt ata baju situ. Tapi , mahal sikit lah.

kalu KV nok, kV bagitau kak pB. Nanti kak pB sms no tefon dio

pB berkata...

Ghumoh tukae jahit tu kat jalae telipot

Zawiyah berkata...

he he..kv..akak pun ada 5 pasang kain lum bertempah lg..mana nak cari tukang jahit yg best ni???

MommyDania berkata...

sy pun suka chiffon. ringan jek kainnya!

green apple berkata...

sakan ko....banyak beli kain.
ni untuk stok raya sampai 2014 ke apa ni.

atty's berkata...

kain tu cantek2 semua kv..

KV berkata...

husna,
jalan TAR byk pilihan ek?

mas,
ko pakai uniform, tak yah pikir kain pasang. Hehe

rina,
raya lambat lg, tu stok baju keje.

kak sal,
bakpo la tak duduk kelate? Huhu

zaila,
beza lah sikit rega nya. Lebih murah. Napa ek?

LIza,
mesti dia jahit best kan?

kak PB,
kv pun beraso nok beli hok ready made, tapi gak tok tahan tgk chiffon. Huhu.
Takpo, tukang jahit kv cari hok dekat2 dulu, kalu takdok kv kontek akak.;)

cza,
tukang jahit kv tu best dan murah, tp dh byk sgt hantar ko dio. Lambat la nak nunggu siap.

MommyDania,
oh, kita dua citarasa sama ek. Hihi

epal ijau,
aku kan suka menempek apa yg aku beli. Ni stok baju keje lah. Raya lambat lagi. Aku mana leh pakai skirt. ;P

atty's,
corak chiffon semua cantik2 kan?

arianna adrizal berkata...

yg pepel2 tu santekkkkkkkkk woo~ jeles jeles ;p

my little family berkata...

KV, MA pun xbeli lagi nih..aduih..panas kerusi nih..gatai nk beli kain etek..hahaha

KV berkata...

anne,
bagi akak, asal chiffon, semua berkenan.

MA,
hihi..balik kg ni beli byk2 tau!