Isnin, 22 Jun 2009

SAAT BULAN MENGAMBANG

Mmg time bulan nak mengambang, aku akan craving giler2 dgn benda yg masam. Kalo zaman muda remaja dulu tak kira masa. Layan sokmo. Now dah ada musim2 jugak. Dah tua kan (walopun childish tk hilang) Hik hik

Ni buah setar atau buah kundang nama glemer. Opismate aku bagi. Best nya. Tgk gambar pun kecur air liur ni ha!!




Ni salak siam madu (bukan jenis salak indonesia tu yer). Rasanya masam2 manis. Mmg sgt sedap. Dan isi dia lembut jer. Aku beli kat pasar minggu.

Hohoho...kecur air liur weh! Hahahaha


Salam sumbangsih
KV & Co

13 ulasan:

my little family berkata...

buoh star tu kat sp ni mahal tau. RM15 sekilo rsnya..huhu

KV berkata...

MA,
uks...mahal nyoh!!

kakLuna berkata...

eh betui ka buah setaq mahai kat SP..rasanya kedah la buah ni berlambak..x kan kot..nnt aku usha..hehe


kalo buah salak tu aku suka yg jeruk nya saja

jane_doe3328 berkata...

nasib baik saya akan pulang ke pasir mas dalam masa 2 minggu lagi. yihaaa!!

KV berkata...

luna,
ahaha..harus mu carik

jane,
naseb baik!!

arianna adrizal berkata...

buah setar tu mkn cane eh?
mkn cam epal ka..

MaMaMi berkata...

Kv, buat setar tu mmg mengoda laa.. tapi kat K.Kbalu nih cam xde jek.... cuba hang xpor sket kat aku....ngeh²...

Mas berkata...

aku panggil buah star tu buah kundang. Bijik kundang.

KV berkata...

anne,
buah setar tu, time putik(blom masak) belah 2 dan buang bijik dia yg kelr pepel tu, cicah gula garam, mmg power. Kalo yg dh masak kena hiris macam buah mempelam tu tp tak yah kupas kulit. hehe

makmi,
pejabat pos tak terima, dia takut rosak. Mcm2 alasan dorang kan. Huhu

mas,
a'a, semua org bagi buah kundang. Kami (kelantanist) jer yg panggil buah setar.

De' Sal berkata...

Buah setar tu sedap weh cicah colek,meleleh air liur pulak dah,sssssssssssshhhhhhhhhhhhh..

bat berkata...

aiyooo kat sini mana nak cekau buah star atu bah...

tapi buah salak tu adalah nengok nya.. besh aah kan tempat KV neh..

KV berkata...

kak sal,
keno kelik klate pulok tu napok gaya. Haha

bats,
alah, kt sini kan dekat ngan siam. Stok buah byk lor dr sana. Dan, nama lg dok kampung harus byk pokok2 buah bah!

chik star berkata...

ya Allah kak.
kecur tgk buah star tu.
:(